Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žarko Puhovski

'Karamarko je politički umro, ali nitko mu se u stranci to nije usudio reći'

Božo Petrov i Tomislav Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
26.05.2016.
u 13:30

U niti jednoj našoj stranci nema demokracije i nema nikoga tko ne ovisi o predsjedniku, kaže Puhovski.

Žarko Puhovski je gostovao u Dnevniku u 22 na N1 gdje je pričao o aktualnom stanju u vladajućoj koaliciji HDZ-ove Domoljubne koalicije i MOST-a nezavisnih lista. Puhovski smatra da aktualna afera "Konzultantica" Tomislava Karamarka nanosi veliku štetu HDZ-u.

"Pitanje je može li Vlada ovo preživjeti, a ne Karamarko. Tito i Karamarko imaju nešto zajedničko, osim što su rođendan slavili na isti dan. Postojao je jedan vic o Titu koji se šaptao 70-ih, a glasio je "Tito je umro, ali mu se to nitko nije usudio reći." To sada politički važi za Karamarka. Nitko mu se u stranci nije usudio reći to, jer oštećuje stranku", rekao je Puhovski.

>> Petrov je Karamarku dao 48 sati za džentlmenski uzmak, napetosti između MOST-a i HDZ-a na vrhuncu

"Ako HDZ bude imao snage i kaže da umjesto jednog predlažu drugog potpredsjednika, onda Vlada ide dalje, a Karamarko se povlači. No, u niti jednoj našoj stranci nema demokracije i nema nikoga tko ne ovisi o predsjedniku."

Takve stvari se ne rade preko medija, nego je stvar političke odluke HDZ-a, rekao je Puhovski o navodnom ultimatumu koji je čelnik MOST-a Božo Petrov u srijedu postavio Karamarku, o čemu smo više pisali na ovoj poveznici.

"Kod MOST-a se nikad ne zna s kim bi išli dalje, onda dolazi do krize Vlade i izbora kojih se MOST mora bojati, sudeći prema zadnjim anketama među građanima. Utjeha im je što ti izbori ne mogu biti prije kraja rujna, uz uvjet konstituiranja Ustavnog suda, što također nije sigurno", rekao je Puhovski, koji smatra da postoji nešto više od 50 posto šanse da Karamarko bude smijenjen.

"Ali tu će biti raznih ucjena, prodaja i kupnja. Nije ni sigurno da Zoran Milanović može sve svoje ljude dovesti u Sabor, jer on sam ne dolazi."

MOST-u se može čak dogoditi da ne uđu u Sabor, ali imaju nadu da je do izbora barem 4 mjeseca i do onda se mogu pokazati kao principijelna skupina ljudi koji su Karamarku uspjeli reći što ga ide, smatra Puhovski.

>> Tomislav Karmarko ponovno objavljuje na Facebooku. Evo što kaže

Komentara 49

Avatar mlijeko
mlijeko
13:37 26.05.2016.

"Promašili ste ceo fudbal" što bi rekli neki, gospodine Puhovski...to su samo vaše želje...Što niste bili tako glasni kada se govorilo i pisalo o poslovima brata Zorana Milanovića...navijač ste a ne objektivni analitičar.

BE
beitsche
13:42 26.05.2016.

dok je zoka bio na vlasti svi smo u prosjeku jeli Kupus sa mesom,Meso su jeli Zoka i ekipa a mi smo jeli kupus,.

SO
Somelier
13:45 26.05.2016.

Mislim da bi STIRIJI trebalo oduzeti licencu zbog forsiranja izlapelih komunističkih likova kojima se pridaje prevelika važnost. Puhovski, Šiber i da ne nabrajam. Što ne uzmu izjave i mišljenja profesora koji imaju mnoge stručne radove objavljene pa čak i internacionalnono a ne kao navedeni dvojac koji nemaju niti jedan rad objavljen ali su "kompetentni" za komentare u svim područjima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije