Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Zbog medijskog linča'

Karamarko: Izuzimam se iz procesa donošenja odluka o Ini

Tomislav Karamarko
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/5
12.05.2016.
u 16:10

– Dosad sam se zalagao za povlačenje iz arbitražnih postupaka i to obostrano; i Republike Hrvatske, ali i mađarske strane – napisao je Karamarko na Facebooku

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko poručio je putem svog profila na Facebooku da se izuzima iz procesa donošenja odluka o Ini.

– Zbog medijskog linča na moju obitelj i mene osobno, donio sam odluku da se izuzmem iz svih procesa koji podrazumijevaju donošenje bilo kakvih odluka oko INA-e, sve dok Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa ne donese odluku prema zahtjevu koji sam im uputio.

Dosad sam se zalagao za povlačenje iz arbitražnih postupaka i to obostrano; i Republike Hrvatske, ali i mađarske strane. Na taj sam način htio prekinuti promašenu politiku prošle neuspješne Vlade i još neuspješnijeg premijera koji je svojom politikom Hrvatsku posvađao sa svima i doveo nas na rub međunarodne izolacije.

U slučaju nepovoljnog ishoda arbitražnih postupaka Hrvatskoj prijeti šteta koja se broji u milijardama kuna. Pritom nije zanemariv podatak kako svake godine skupo plaćamo i odvjetničko društvo koje zastupa Republiku Hrvatsku u ovim postupcima – napisao je Karamarko na Facebooku.

Podsjetimo – sumnje oko sukoba interesa pojavile su se nakon što je Nacional objavio kako je lobist MOL-a Josip Petrović preko svoje tvrtke plaćao usluge tvrtki Drimia u vlasništvu Ane Karamarko, supruge potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka.

– Ugovor koji je objavio Nacional nije ugovor po kojem se naša suradnja odvijala, već jedna od verzija ugovora koje smo razmatrali na početku i koju je očigledno netko otuđio i grubo iskoristio. Suradnja Drimije i Peritus savjetovanja započela je 1. veljače 2012. godine i raskinuta je 31. prosinca 2015. godine. Ta suradnja bila je obična i dostupna informacija, u skladu sa svim zakonima i običajima profesije a, kako vidite, započela je i prije nego što je moj suprug postao predsjednik HDZ-a. Ovo je pokušaj kompromitiranja, narušavanja ugleda i atak i na moju osobu – kazala je Ana Karamarko.

Klub zastupnika SDP-a zatražio je potom u Saboru ostavku Tomislava Karamarka, a Peđa Grbin rekao je kako je Karamarko svoj privatni interes i džep stavljao ispred javnog interesa. 

>> 'Vjerujem da Karamarko nije napravio ništa protiv interesa Hrvatske. Ja ću formirati tim za Inu'

>>'Karamarko je trebao dati ostavku. Vladu nemamo i nije jasno uopće koja većina je podržava'

>>Ana Karamarko: Znam tko mi je otuđio dokumente

Komentara 151

DR
drugPlenky
16:33 12.05.2016.

Za desetak milijunčeka eurića ni ja nebi prekidao arbitražu, baš ne zanima tko je sve na toj suši osim Žužula i Mišetića

IT
itisa
16:32 12.05.2016.

daj progledaj moj narode-tko je prodao inu. to je vrlo lako provjeriti pa onda komentirajte

PR
Prometeus
16:20 12.05.2016.

Kada Hrvatska izgubi arbitražu, da li će SDP platiti ceh??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije