Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Današnji Večernji donosi

Karamarko bi trebao poslušati Brkića i Čuljka ako želi mirno na izbore

Naslovnica 1.2. 2016.
Foto: Vecernji.hr
1/2
01.02.2016.
u 00:20

Iako je tada najavio da će se odmah nakon lokalnih izbora 2013. godine u HDZ-u ponovno provesti izbori baš po tom modelu, naknadno je Karamarko od toga odustao uz objašnjenje da je stranka dobila te lokalne izbore i da se nema potrebe iscrpljivati na unutarstranačkim izborima

Prvi put na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, koji započinju sredinom veljače, predsjednika stranke birat će svi članovi po načelu jedan čovjek, jedan glas. To je Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, obećao još u izbornoj noći kada je na stranačkim izborima prije četiri godine postao šef stranke. Iako je tada najavio da će se odmah nakon lokalnih izbora 2013. godine u HDZ-u ponovno provesti izbori baš po tom modelu, naknadno je Karamarko od toga odustao uz objašnjenje da je stranka dobila te lokalne izbore i da se nema potrebe iscrpljivati na unutarstranačkim izborima.

Tko ima pravo glasa?

Prije godinu i pol dana u Statut HDZ-a uneseno je da predsjednika stranke biraju svi članovi, tako da u HDZ-u više nemaju prostora za odustajanje od te ideje. U vrhu te stranke potvrđeno nam je jučer da će se šef HDZ-a birati po tom modelu, a da se uvjeti za to još stvaraju. Ključno je, naime, raščistiti tko je sve član HDZ-a, odnosno imati čistu situaciju s članskom bazom kako bi se ti izbori uopće mogli provesti. Zato se prije nekoliko mjeseci u HDZ-u krenulo s obveznim plaćanjem članarine jer je član stranke, odlučeno je, onaj tko plaća članarinu i jedino redovni platiša može biti biran (unutar stranke i biti kandidat na izborima izvan stranke) i birati na unutarstranačkim izborima.

Cijeli članak pročitajte u današnjem izdanju Večernjeg lista ili prolistajte e-izdanje!

Neke od tema koje donosi današnje tiskano izdanje Večernjeg:

Ministri neće moći zapošljavati, u nekim službama ima i viška ljudi

– Oliver Frljić: "Feudalno, kulturno jalovo i politički parazitski hrvatsko" postalo je profesija i u ovoj je državi ubilo klasnu svijest

– U očekivanju proračuna: Treba ga srezati bar 3,5 milijardi kuna

– Opasno pretjerivanje: Vide fašizam u svemu i svačemu

– Miroslav Škoro: "Ne dirajte mi ravnicu" više nije moja, ali je revolucija u mom životu

– Sela propadaju, a broj registriranih traktora raste

>> Na 1200 eura mirovine, 1000 kuna poreza

Foto: Vecernji.hr

Komentara 29

MS
mare_split
21:54 31.01.2016.

VL, danas ste uistinu pretjerali! Čemu se više ne 'odlijepite' od 'antifašista'! Objavili ste niz članaka u kojima 'ciljate' na razdor u HDZ-u (piskaralo Radmila K.), 'plašite' nas 'upozorenjem' iz KOLONIJALNE Francuske o 'ustašama' ('djelo' Goldsteina?), djelite vaš 'savjet' Karamarku (?), dajete prostor nemoralanom 'plaču' srpčeta Porfirija kom ste 'slučajno' 'pridružili' i hrvatske pravoslavce (u podnaslovu!), o KOS-ovki Rakić ne pišete kako je izbjegla odgvoriti o svom 'članstvu' u zloglasnom KOS-u, ... a bogme, do ovog časa niste niti objavili vrijeme velikog dočeka rukometaša, ... valjda zbog toga jer će to biti izuzetno dobro posjećen 'tulum ustaša'! ... Što vam je? Gdje živite i radite? Ovo je Hrvatska i biti će dok je Svijeta ...!

DU
Deleted user
21:23 31.01.2016.

Dok SDP ima ovakvo vodstvo i ovu tzv.''antifašističku''politiku stranke, HDZ će biti jako dugo na vlasti.

ZR
Ze Roberto u
21:34 31.01.2016.

Drugovi i drugarice, pa makar pisali i za VL, pustite vi izbore u HDZ_u....pred vama su sada teski dani....koga izabrati, tko je veci drug....ili mozda drugarica...tko vise voli druga iz Kumrovca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije