Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANIKA U KRUŠEVCU

Kao u filmu Variola vera: pacijent s boginjama zarazio pola bolnice

Infekcija
Foto: Sgutterstock
02.12.2016.
u 18:13

Zaraženo je čak osamnaest liječnika, medicinske sestre i svi koji su bili u kontaktu s pacijentom, čak i vozač Hitne pomoći koji ga je prevozio

Slučaj sličan onome koji je prikazan u filmu Variola vera dogodio se u Kruševcu u susjednoj Srbiji. Kako piše Kurir, u Općoj bolnici u Kruševcu vlada panika jer je čak 18 članova medicinskog osoblja zaraženo zasad nepoznatom vrstom boginja. Sve je počelo prije dva tjedna kada je u bolnicu u teškom stanju dopremljen tridesetosmogodišnji pacijent s osipom.

Kako su saznali u Kuriru, muškarac je smješten na infektivni odjel, ali mu je stanje bilo sve lošije. Gušio se i hitno je prebačen na kirurgiju na reanimaciju, a potom u Klinički centar u Nišu. Nakon deset dana za medicinsko osoblje počeo je pakao.

 

Čak 18 liječnika, medicinskih sestara i svi koji su bili u kontaktu s pacijentom oboljeli su, pa čak i vozač Hitne pomoći, koji ga je prevozio u bolnicu. Svi su dobili neobičan osip praćen visokom temperaturom. Zaraženo osoblje sada ne dolazi na posao i strogo im je zabranjen kontakt s bilo kime.

No, najgore je što nitko ne zna o čemu je riječ. Liječnici su u panici, i sumnjaju kako je riječ o nekom mutiranom obliku boginja. Atmosfera je užasna, svi se boje jedni drugih, piše Kurir.     

>> Invazija parazita: u Zagrebu i Dubrovniku epidemija svraba

Ključne riječi

Komentara 8

SX
sudbina x
19:29 02.12.2016.

Odmah zatvoriti granicu i sve koji dolaze iz Srbije u karantenu...

DU
Deleted user
20:23 02.12.2016.

ja sam cuo da je zarazio pola Krusevca i celu Zupu...verujte meni, ja sam zuci od Kurira

JO
josipmacek
21:18 02.12.2016.

objave nešto kao senzacionalno a ustvari ništa ne napišu o toj napasti-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije