Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grabar Kitarović u Karlovcu:

Kao predsjednica preselit ću s Pantovčaka u primjereniju Visoku ulicu

kolinda grabar kitarović
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
1/15
06.01.2015.
u 21:44

'U kampanji sam doživjela mnogo diskriminacije. Eminentni su mi novinari slali poruke da mi je mjesto u kuhinji i da tamo izmjenjujem recepte s drugim ženama'

Kao predsjednica preselit ću rezidenciju i to u Visoku ulicu gdje sam i počela raditi 1993. godine. Smatram da je to sasvim primjerena lokacija za predsjednicu Hrvatske jer je Vlada ionako i sada plaća, a ne koristi se i zjapi prazna. To će znatno smanjiti troškove mog Ureda. Pantovčak ću otvoriti za građane, za potrebe osoba s invaliditetom, djecu s poteškoćama u razvoju, odnosno za neku sličnu funkciju ili namjenu. Rezidencija na Pantovčaku je prevelika, državnici samo prođu kroz nju i ne vide taj prekrasni kompleks koji ima 200 hektara. To socrealističko zdanje je sada zapravo zapostavljeno i ono mora biti otvoreno građanima isto kao i Brijuni – kazala je Kolinda Grabar Kitarović, HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske danas na skupu u Karlovcu.

Kazala je kako je Hrvatska spremna za predsjednicu, osobu koja će napokon donijeti promjere. – U kampanji sam doživjela niske udarce, diskriminaciju, no ja se ne tužim. Udarce znam primiti, ali podignuti se i ići dalje. Doživjela sam da mi eminentni novinari u kampanji šalju poruke da mi je mjesto u kuhinji i da razmjenjujem recepte s drugim ženama. Kao predsjednica ću se boriti za glas svakoga, ravnopravnost svih, mišljenje svih ljudi, novinarsku etiku, slobodu medija, bez pritiska politike. Posebno ću se zalagati za ravnopravnost spolova, da žene budu jednako plaćene za svoj posao kao i muškarci, da se ne trebaju pet puta više truditi za isti posao, odnosno da budu jednako ozbiljno shvaćene kao i muškarci. Posebno ću se boriti za mlade,  za žene da ne moraju strahovati kada traže posao hoće li ga i dobiti jer žele zatrudnjeti. Puno sam toga naučila i iz osobnog iskustva, a  borit ću se za svoju kćer, svog sina i sve nas – dodala je Grabar Kitarović.

U Karlovcu ju je dočekalo nekoliko stotina pristaša i simpatizera, a pozdravili su je čelnici HDZ-a Karlovca, Damir Mandić i županije Ivan Vučić te gradonačelnik Karlovca Damir Jelić koji je pozvao sve okupljene da, nakon što su dobili prvo poluvrijeme utakmice, pomognu da se "tekma" odigra do kraja s pobjedom. – Dajte glas Kolindi za promjene koje će nam svima donijeti bolje sutra, a glas za Ivu Josipovića glas je za nesposobnu Vladu Zorana Milanovića – poručio je okupljenima Jelić.

Grabar Kitarović okupljenima je predstavila i ideje svog programa za bolju Hrvatsku koji, kako ona kaže, nije utemeljen na promjeni Ustava ili bilo kakvih zakonskih promjena, već na konkretnim potezima koji će pomoći ljudima da bolje žive, mladima da dobiju posao, braniteljima, starijim osobama, kojima je svima, dodaje Kolinda, želja da žive bolje. – Na izborima 11. siječnja odlučujemo o budućnosti Hrvatske jer biramo smjer kojim će ići Hrvatska. Danas idemo u krivom smjeru, Ivo Josipović nas svojim "pravim putom" vodi u propast. Okrenimo Hrvatsku putem u bolju budućnost koju je trasirao još Franjo Tuđman. Mi ćemo pomoći Hrvatskoj da bude bogata i prosperitetna zemlja, da živimo kako zaslužujemo. Nema razloga da budemo najnerazvijenija zemlja u EU, što smo danas s ovom Vladom na čelu – dodala je Kolinda Grabar Kitarović.

>>Tko je sve donirao novac predsjedničkim kandidatima

>>Kolinda Grabar Kitarović na izbornu promidžbu potrošila 3,9 milijuna kuna

Komentara 76

Avatar kvaternik
kvaternik
21:58 06.01.2015.

kratko ,jasno bez velikih obećanja ,ali vraća nadu da će se i u Hrvatskoj moći pronaći sreća i živjeti ljudski od svog rada

MA
Marko1337
21:59 06.01.2015.

Kolinda je simbol i težnja hrvatskog naroda, da konačno nakon Oca domovine imamo osobu poštenu, domoljuba, sposobnu, hrabru ...... da lakše zaboravimo ova dva posljednja smrada

Avatar juricamesko
juricamesko
21:57 06.01.2015.

Žena,majka,Hrvatica. Predsjednica,!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije