Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nabava ct-a

'Kao i u Bjelovaru, i u Čakovcu čekamo poništenje odluke o poništenju!'

Hussein Saghir, liječnik Čakovec
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
01.11.2014.
u 14:29

Čakovec se našao u skupini pet bolnica u kojima je natječaj poništen, navodno zbog nepravilnosti u dokumentaciji i sumnji u pogodovanje

Županijska bolnica Čakovec baš nema sreće s nabavkom novog CT uređaja. Uskoro će navršiti dvije godine od početka akcije kupnje uređaja koji nikako da stigne. Dosad su, prema dostupnim podacima, poništena tri natječaja, a bolnica je tvrtkama koje su se opravdano žalile morala isplatiti više od 30.000 kuna za pokriće troškova!

Posljednje poništenje inicirao je ministar zdravlja Siniša Varga. Čakovec se našao u skupini pet bolnica u kojima je natječaj poništen, navodno zbog nepravilnosti u dokumentaciji i sumnji u pogodovanje. Dr. Hussein Saghir, voditelj odjela radiologije, kaže da kao član povjerenstva za javnu nabavu CT-a još nije dobio obrazloženje zašto je natječaj zapravo poništen.

- Mislim da je ministar prekoračio svoje ovlasti jer natječaj nije poništilo povjerenstvo u kojem sam i ja član. Tražili smo da nas se suoči s tim ljudima koji su ga poništili, pa da čujemo u čemu je problem. Nije to kao da se kupuje krumpir! Postoji procedura - kaže dr. Saghir. Priča o čakovečkom CT-u podsjeća na onu u Bjelovaru, gdje je Državna komisija za kontrolu javne nabave poništila odluku o poništenju koju je donio ministar Varga!

- Očekujem da će takva odluka biti donijeta i za Čakovec - nada se dr. Saghir, koji sumnja da je razlog ministrova poništenja zapravo nedostatak novca za kupnju CT-a koji bi trebalo platiti Ministarstvo zdravlja. Župan Matija Posavec na jednoj je pressici izjavio da će bolnica u Čakovcu umjesto 16-slojnog, sad dobiti 32-slojni CT. No, šef radiologije kaže da o tome - ne zna ništa.

>>Natječaj za CT uređaj raspiše se, pa poništi, a onda se poništi poništenje

>>MR uređaji su stari, ali mogli bi se bolje iskoristiti

Komentara 3

DU
Deleted user
15:22 01.11.2014.

Sjever je dobar dok treba glasati za SDP, dečki čekajte do izbora možda umočite...

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
15:53 01.11.2014.

...ostanak hzzo-a u riznici... jer stalno kao manturu euforično ponavljaju... plaćanje po izvršenju... pa će biti više sredstava za vulnerabilne skupine (koje)... a javna sredstva namijenjena zdravstvenom sustavu se i dalje nekontrolirano razbacuju.... stoga.....ostanak u riznici... i još veća kontrola u MIZ, HZZO i ustanovama... dvostruki potpis na svaku transakciju... uređenje javnih i bagatelnih nabava... tako da se više ne mogu dogoditi sobe od 1.200.000 kn, PR agencije i agenti, tečajevi jezika više zbog učitelja nego zbog učenika... privatna putovanja o javnom trošku... pokroviteljstva, sponzorstva... samopromcija o javnom trošku u dnevnoj štampi i na kiwi... vanjski odvjetnici... detektivi... oblaci... jer još uvijek nikome nije objasnio... kako će uštedjeti... ili kako će održati isto izvršenje usluga... ili kako će napraviti više nego do sada... jer mu je osnovni cilj preusmjeriti profitabilne poslove privatnim izvršiteljima... a neprofitabilne ostaviti javnoma... i plaćati usluge više... da se njemu i partnerima isplati... i zato već mjesecima radi nove cjenike... s novim viših cijenama...kako je i obećao zubarima, ljekarnicima i drugima... a nije ga briga kako bi poslovale bolnice i druge javne ustanove ukoliko im ne bude plaćao, nego tek po izvršenju... stoga i ima potporu privatnih pružatelja zdravstvenih usluga i zakupaca... jer se radi o pogodovanju njima... i ponovnoj provedbi stihijskih izmjena... i pogodovanja odabranima na štetu pacijenata...

AK
akil
21:25 01.11.2014.

Ja sam se zaželio raditi u Bjelovaru,pa bar da držim nogu dok ga operiraju. (Mislim ovom prilikom na SDP)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije