Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodni dan mira

Kampanja za sprečavanje govora mržnje "Nije smiješno :):"

Nije smiješno
PR FOTO
13.10.2015.
u 09:53

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s mladim blogerima pokrenula je 21. rujna 2015. godine (Međunarodni dan mira) kampanju "Nije smiješno" čiji je cilj povećati svijest javnosti s naglaskom na djecu i mlade o važnosti sprečavanja govora mržnje i poticanju pozitivne komunikacije.

Javnim natječajem za mlade blogere u dobi od 18 do 30 godina, odabrano je 7 blogera (Marija Renić, Kristina Tešija, Maja Sertić, Bojan Iličić, Ana Tavić, Matea Kovač, Petra Galović) koji svojim tekstovima i zapažanjima progovaraju o aktualnom problemu govora mržnje koristeći se medijskim alatima kao što je facebook te mrežna stranica (www.nijesmijesno.hr) na kojoj je za početak kampanje bio prikazan promotivni film kojim se htjelo osvijestiti javnost o nužnosti sprečavanja govora mržnje te ukazati na njegove negativne posljedice.

Blogeri svojim angažmanom u ovoj kampanji žele uključiti i škole razradom i kreiranjem zanimljivih sadržaja (igre i nagrade) kako bi se ova tematika približila i najmlađima na način primjeren njihovoj dobnoj skupini.

Datum početka kampanje je bio usporedan s Međunarodnim danom mira, koji je Generalna skupština UN- a proglasila danom posvećenim jačanju ideala mira, razumijevanja i poštivanja drugih i uvažavanja različitosti.

Kampanju je pokrenula Nacionalna zaklada kao provoditelj Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške za organizacije civilnoga društva kao nastavak te dodanu vrijednost velike europske kampanje koju provodi Vijeće Europe pod nazivom "NE govoru mržnje" (No hate speech). 

Komentara 9

SO
soldier85
11:19 13.10.2015.

a baš sam mislio osnovati udrugu za promicanje mržnje i netolerancije....

PR
pricalica
14:43 13.10.2015.

Je li govor mržnje kada nas Hrvate jedniteisti već 70 godina teroriziraju s ustašama i Jasenovcem i to ne samo u zemlji nego još više u inozemstvu. Naravno uvijek bez povijesnog konteksta uzroka i posljedica.

PA
Pave42
14:07 13.10.2015.

Govor mržnje je sve rašireniji među djecom u osnovnim i srednjim školama ali profesori i nastavnici su nezinteresirani za programe prevencije.Npr.u šibenskoj srednjoj školi jedna učenica drugoj nakon što je verbalno napala kaže da će je spremit u grob i na to ravnatelj i pedagog kažu roditeljima žrtve,ne brinite ne bi ona ništa loše napravila,samo priti i jaka je na ričima..i na tome završi.U Hrvatskoj se tolerira nasilje svake vrste i to triba zaustavit!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije