Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.04.2015. u 13:13

Već danima u svim dnevnicima vrte se slike Jemena kao što su nedavno dominirale slike Ukrajine

Ne možete ne primijetiti tu iznenadnu ljubav između naše predsjednice i premijera. Već su dva dana tv ekrani puni njihovih ozarenih lica. Ali, oko čega su se dvoje, do jučer zavađenih hrvatskih vođa, ekspresno složili? Oko vojnog proračuna, kupovine vojnih aviona, slanja naših vojnika u Irak, vojnih parada... Ljubav je zavladala jer su se, paradoksalno, dogovorili oko tenkova i topova, a ne oko novih radnih mjesta. Ali rat je ionako posvuda u modi.

Već danima u svim dnevnicima vrte se slike Jemena kao što su nedavno dominirale slike Ukrajine. No tada su svi veliki TV analitičari osudili Putina za agresiju. Sad, kada imaju priliku na isti način govoriti o agresiji Saudijske Arabije na Jemen - šute. Ispada kako ta diktatorska zemlja u Jemen izvozi demokraciju, a ne bombe. Zemlja koja ženama zabranjuje da vozi automobile i u kojoj one poput avetinja tumaraju ulicama prekrivene crnim ogrtačima, u kojoj glave na središnjim trgovima odsjecaju zbog alkohola – toj se zemlji nekritički dopušta da ubija susjede. Ali ništa čudno jer taj Bliski istok očito malo tko razumije. Primjer za to je i inače sjajna američka serija Domovina čija se treća sezona sinoć počela emitirati na HTV-u. To je definitivno jedna od najboljih serija posljednjih godina i preporučujem je (iako vas na kraju sezone čeka pravi šok). Ali, čak su i dobro plaćeni američki scenaristi kiksali pa u toj seriji surađuju smrtni neprijatelji - šijitski Hezbolah i sunitska Al Qa'ida. Prije će ruku pod ruku čak i Karamarko i Milanović nego oni.

PLUS

HTV1, Domovina: Još jednom pohvale HTV-u za ovu seriju. Nezaboravna špijunka Carrie Mathison i aktualna tematika oko američko-iranskih odnosa.

MINUS

Dnevnik Nove TV: Novinar na kraju prilogu zaključuje: Ovo je još jedan dokaz da Hrvati vole slatko. Pa zar ima narod u svijetu koji ne voli čokolade i torte?

>> Romina Knežić rušila bi cijene na Jadranu

Komentara 56

DU
Deleted user
13:33 09.04.2015.

Gospodine Robert Bubalo koji ste ovo napisali. Svaka Vam čast. Ovo što nam danas rade, ovo ispiranje mozgova s primjesama tobožnje demokracije, nadmašilo je vremena najpodlije komunističke prijevare i diktatutre. Razlika je u tome što su nekad fizički uništavali a sada nagizaju mozak pa se na kraju žrtva sama od sebe uništi.

ST
Stolic
13:18 09.04.2015.

Čestitam autoru teksta,sve si svahtijo.

PR
prihvatisemotike
13:25 09.04.2015.

Hvala Bogu da poneki novinar ima časti i integriteta slušajuću svoju svajest,radeći kako oči vide....................napisati istinit tekst.Ipak Amerika i oni koji podržavaju njezine pohode na koga im se prohtije,će kritizirati ovaj istiniti članak.Eto gdje živimo,kakvi smo ljudi.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije