Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA SVE NAČINE

Kako se ilegalci pokušavaju domoći Hrvatske i EU

migranti
Foto: carina.rs
1/5
19.02.2017.
u 12:52

I sami vozači prijavljivali su sumnju da se u prikolici nalazi još nešto jer su čuli glasove ili su primijetili tragove ulaženja u prikolice

Srbijanska carina objavila je na svojim službenim Internet stranicama fotografije kojima pokazuju s kakvim se sve načinima služe emigranti kako bi prešli državnu granicu između Srbije i Hrvatske i tako se domogli EU. Navode kako su proteklih dana, na graničnim prijelazima Šid i Batrovci, otkrili 20 emigranata u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice.

Otkriveni su u prikolicama osam kamiona koji su bili na putu prema državama EU. Radi se o 15 državljana Afganistana i pet državljana Pakistana. Najstariji od njih je imao 30, a najmlađi 11 godina. Iz srbijanske carine ukazuju kako je najviše takvih pokušaja prelaska granice otkriveno na graničnom prijelazu Šid, prema Tovarniku.

>>'6 sati su nas tjerali da sjedimo bosi na snijegu. Gađali grudama, polijevali hladnom vodom, puštali pse na nas'

Tamo je pronađeno čak 18 emigranata skrivenih u prikolicama kamiona dok su dvojica pronađena na Batrovcima, prijelazu koji vodi prema Bajakovu. Navodno da su pronađeni emigranti u prikolice kamiona ulazili dok su vozači bili na obveznim pauzama ili dok su čekali prijelaz preko granice. 

I sami vozači prijavljivali su sumnju da se u prikolici nalazi još nešto jer su čuli glasove ili su primijetili tragove ulaženja u prikolice. Djelatnici srbijanske carine i policije pronalazili su ih  među kutijama sanitarnih sredstava, paletama pločastog namještaja, dijelovima za automobile, rolama samoljepljivih traka, plastičnim klemovima i kartonskim kutijama…

Pronađeni su i u prikolici punoj šećera kao i u jednom od novih putničkih automobila koji su iz Bugarske prevoženi u Italiju.

>>Merkel traži pomoć muftije Hasanovića: Njemačka želi hrvatski model za rješenje islamskog pitanja

Komentara 1

Avatar strazar
strazar
20:02 19.02.2017.

zanimljivo. da su ih sve vratili nazad,nitko danas vise nebi ni pokusavao ilegalno preko granice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije