Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nino raspudić

‘Kako me policija ispitala i osumnjičila za bacanje izmeta na Antu Tomića’ samo je šaljivi dodatak

Nino Raspudić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/18
Autor
Sandra Golemac
14.07.2014.
u 18:26

Promocija zbirke kolumni autora Nine Raspudića ''144 plus jedan kratki espresso''

Omiljeni mu je komentar na kolumnu da djeluje razbuđujuće, u skladu s nazivom “Kratki espresso”. Počeo je pisati neposredno nakon završetka studija, a temu uvijek izvuče, kaže, iz rasprave s kolegama na fakultetu ili, primjerice, opuštenog razgovora sa susjedima u kvartovskom parku.

Kolumnistička zvijezda

Večernji list objavio je knjigu kolumni Nine Raspudića, profesora na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, nakon pet godina pisanja u Večernjaku. Knjigu “144 plus jedan kratki espresso” danas su, uz Raspudića, u prepunom muzeju Mimara predstavili Dražen Klarić, direktor sadržaja Večernjeg lista, Zdravko Milinović, urednik knjige i izvršni urednik Večernjeg lista, leksikolog Bruno Kragić te profesorica na veleučilištu VERN Ozana Ramljak. “Kako me policija ispitala i osumnjičila za bacanje izmeta na Antu Tomića” kolumna je koja je u knjizi dobila titulu “plus jedan”, odnosno dodatak kojim je Raspudić službeno otvorio promociju.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

– Ta je kolumna specifičnog i šaljivog sadržaja pa je zbog toga stavljena kao dodatak. Zahvaljujem ponajprije Večernjem listu koji je odlučio izdati ovu knjigu, svojim bližnjima i kolegama, ali i glavnim likovima mojih kolumni jer bez njih ovoga ne bi ni bilo – poručio je Nino Raspudić okupljenima te dodao kako je pisanje kolumne počelo spontano pa nije očekivao da će imati ovakav rezultat.

Dražen Klarić nazvao ga je kolumnističkom zvijezdom Večernjeg lista.

– Kolumna je zahtjevna novinska forma. Nino je od nas dobio podršku i slobodu pisanja, što je rezultiralo odličnom suradnjom – istaknuo je Klarić.

Veliki odaziv

– On je glas konzervativne hrvatske javnosti i majstor razotkrivanja tuđih logističkih pogrešaka. Ima bujnu retoriku, ali je čovjek s mjerom – kazao je leksikolog Bruno Kragić.

Promociju nisu propustili ni poznati, poput Drage Prgometa, zamjenika predsjednika HDZ-a, europarlamentarca Davora Stiera, redatelja Jakova Sedlara, glumca Slavena Knezovića i drugih. Više od pola sata trajalo je samo potpisivanje knjige koja se mogla kupiti za 40 kuna.

– Prezadovoljan sam odazivom, nisam očekivao punu dvoranu s obzirom na to da su počeli godišnji odmori. To mi je veliko zadovoljstvo i potvrda da je sve ovo vrijedilo – zaključio je Nino Raspudić.

Komentara 23

ST
StrankaDemokratskihPromjena
19:01 14.07.2014.

Vrhunski intelektualac ,,,, a Ante Tomić je i onako a što reći a ostati pošteđen?

RE
retfala
19:03 14.07.2014.

čestitka Nini na knjizi,a nepoznatom gospodinu sa rive na kanti...sada će opet podoficirčić JNA,Tomić,imati noćne more...

ST
StrankaDemokratskihPromjena
19:20 14.07.2014.

Gledam koliko je ljudi bilo na ovom događaju pa toliko Vesna Pusić nema članova stranke. Kako ide neće imati ni Milanović ,,,,,,,, Ninu i slične Nini treba postaviti na čelna mjesta države i neće biti zime za budućnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije