Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.02.2017. u 14:52

Što ovo znači: 'Vlast želi da Hrvatska postane turistička državica na Bliskom istoku'!?

Logično je da oporba “lupa” suparničkog premijera Andreja Plenkovića, pa i u svakoj prilici ako misle da je to oportuno. No, postaje smiješno kad se to pretvori u hajku radi hajke. Katarina Leaković, koja vodi Socijaldemokratski forum žena, primjerice, kazala je da ovo društvo “pod Plenkovićevom Vladom postaje ženomrzačko, u kojemu žene više nisu sigurne kao što su nekada bile”.

Među svojim ženama na Forumu bio je i šef partije Davor Bernardić koji je pak izjavio da “vlast želi da žene budu potlačene, a Hrvatska postane turistička državica na Bliskom istoku”. Prvo, da vidimo zašto je Plenković za SDP postao “ženomrzac”?

Kažu, zbog – rastućeg nasilja nad ženama, posljedica čega je i brutalno ubojstvo žene u Zagrebu. Potom zbog podzastupljenosti žena u politici i posvuda pa se, posljedično, politikom mogu baviti samo privilegirane žene.

Leaković još zahtijeva da se na idućim izborima liste sastave u žensko-muškom omjeru 50:50. E, sad, dovesti u vezu porast nasilja nad ženama s pojavom Plenkovića “ženomrsca” zločesto je čak i za naše prilike.

Pa čak ako se u to svrstaju i aktivnosti SDP-ovcima mrskog ministra Davora Stiera jer je u Vijeću Europe petljao oko stava da Hrvatska temu “seksualno i reproduktivno zdravlje i prava” tumači na način da on ne uključuje pobačaj.

Čudno je, istina, što se uopće pokreće ova polemika s obzirom na to da je stav Plenkovića, još kao šefa HDZ-a, bio da u HDZ-u nisu za zabranu pobačaja, no da žele da se edukacijom pobačaj izbjegne kad god je to moguće.

Što se tiče prigovora o podzastupljenosti žena, gđa Levaković bi ovu borbu možda trebala prvo dobiti u svojoj kući, SDP-u, gdje od 37 saborskih zastupnika imaju samo pet žena. Što se Bernardića tiče, teško je uopće razumjeti što je on to želio reći s tezom o Hrvatskoj kao “turističkoj državici na Bliskom istoku”.

Smeta li mu turizam? Ili Bliski istok? Ili sugerira da će Plenković ženama propisati zar i burke jer “želi da žene budu potlačene”. I tako je Bernardić otkrio pakleni plan. Plenković, ustvari, u RH uvodi kalifat...

>> Bernardić: Žene u Hrvatskoj su potlačene, kršenje ljudskih prava je zabrinjavajuće

>> Odbačene ženske kvote u upravama visoko rangiranih poduzeća: 'Jednakost ne treba postući prisilom'

Komentara 3

BL
Blomberg
17:00 27.02.2017.

Ovo optuzivanje vec polako postaje dosadno, to ionako nicemu ne vodi, zasto SDP ne radi svoj posao da u svojoj stranci organizira stvari koje su isto dobre za pokretanje da nam u HR krene.

BI
bikica7
18:46 27.02.2017.

SDP-e se doista dokazao o kvoti udjela zena u Hrvatskom saboru "cak" ih ima pet.Oni vise nisu relevantni o bilo cemu raspravljati osim o gospodarskom kriminalu koji su pocinili.

Avatar tabasko
tabasko
18:49 27.02.2017.

Ovaj mali iz SDP-a očito nije sav svoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije