Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Parlamentarni izbori

Kako će stranke voditi kampanju

zoran milanović, skup sdp-a
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/7
06.10.2015.
u 21:00

Kratka predizborna kampanja za lov na glasove birača

Milanović će na terenu biti gotovo svaki dan, obići će sve jedinice

Vladajući SDP već je debelo u pretkampanji, a spremni su i za onu pravu kampanju. U planu im je obići sve izborne jedinici i u njima predstaviti svoj program, koji je zamalo gotov. I koji se uvelike naslanja na sve što je u protekle četiri godine napravljeno. Predsjednik stranke i premijer Zoran Milanović u kampanji će imati veliku ulogu. Gotovo će svaki dan biti na terenu, obilaziti članstvo, motivirati ih na brojnim skupovima koji će se održati.

Drugi dio kampanje bit će mobilizacijski, a skupovi u najvećim gradovima

HDZ upravo ponovno obilazi sve izborne jedinice i predstavlja svoj izborni program. Nakon toga slijedi ona prava, politička kampanja u kojoj će mobilizirati svoje biračko tijelo. I u tom dijelu kampanje bit će prisutne i gospodarske poruke jer je gospodarstvo temelj njihova programa, ali i one usmjerene protiv njihovih političkih suparnika. U tom dijelu kampanje imat će skupove u najvećim gradovima, a završni skup bit će najvjerojatnije u Ciboni.

Program predstavljaju u petak u Rijeci, izdaju i kuharicu za 10 jedinica

ORaH M. Holy neće imati pretencioznu kampanju jer nemaju novca. Neće biti ni oglašavanja u novinama ili na velikim plakatima, nego će nastaviti s uličnim izložbama i neformalnom kampanjom. Ciljane su im skupine žene i mladi, odnosno urbana publika. ORaH će u petak u Rijeci predstaviti svoj izborni program, a izdat će i kuharicu održivog razvoja jer su jedina “jestiva” stranka, u kojoj će biti 10 recepata za 10 izbornih jedinica.

‘Treći put’ za razočarane Milanovićevim i Karamarkovim svađama

Most Bože Petrova i lista Drage Prgometa, koji će zajedno na izbore, želi se pozicionirati kao “treći put“ za sve one koji su razočarani Karamarkovim i Milanovićevim svađama. Iako žele obuhvatiti cijelu Hrvatsku, fokusirat će se na Dalmaciju i Zagreb. Neće davati populistička obećanje, nego će pokušati pridobiti birače realnim programima i obećanjima. Ići će, kažu, grad po grad, općinu po općinu, problem po problem.

“Zadnji na listi, prvi za ljude” slogan im je za osvajanje vlasti

“Zadnji na listi, prvi za ljude” slogan je pod kojim Živi zid ide na parlamentarne izbore. Na listi stranaka koje se kandidiraju na izborima na zadnjem su mjestu zbog početnog slova svog imena. U toj stranci kažu kako su radili cijelu godinu, a ne samo tijekom kampanje. Nastavit će sa zaustavljanjem deložacija, ali i terenskim radom. Jako će se osloniti na internetsku kampanju te se hvale da na Facebooku imaju gotovo 100.000 lajkova.

>> SDP i HDZ nas varaju, nema nižih poreza bez rezanja rashoda

Komentara 22

LU
ludvig989
21:22 06.10.2015.

Sdp je već poceo voditi prljavu kampanju odavno, Ostojic odavno utječe na to koje će se istrage voditi protiv koga. Milanovic samo provokacijama i vrijeđanjem prica o svojim politickim konkurentima... Pod svaku cijenu zele ostati na vlasti...

SL
sly7
22:23 06.10.2015.

najbolje bi bilo da kampanje uopće ne bude jer se zna ko će pobijediti a to je domoljubna koalicija jer jedina ima gospodarski program koji će spasiti Hrvatsku iz jada u koji smo dovedeni dok sdp ni ne zna šta ta riječ program uopće znači

LU
ludvig989
21:13 06.10.2015.

Za domoljubnu koalciju koja će Hrvatsku voditi na pravi nacin,a ne diktatorski kao Milanovic...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije