Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izlaze iz EU

Kako će Brexit utjecati na hrvatski turizam?

Garden Tisno
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/4
29.03.2017.
u 22:43

Hrvatska odlično kotira među britanskim turistima. Lani ih je Hrvatsku za odmor izabralo zamalo 600.000, a ostvarili su više od tri milijuna noćenja.

Hrvatsku je lani posjetilo više od pola milijuna britanskih turista, a procedura Brexita, koja danas službeno počinje, neće ništa promijeniti, odnosno neće negativno utjecati na broj gostiju iz Velike Britanije koji žele posjetiti vašu lijepu zemlju, komentirao je britanski veleposlanik u Hrvatskoj Andrew Dalgleish na prijemu što ga je ministar turizma Gari Cappelli priredio za strane veleposlanike. 

Hrvatska, inače, odlično kotira među britanskim turistima. Lani ih je Hrvatsku za odmor izabralo zamalo 600.000, a ostvarili su više od tri milijuna noćenja. 

Britanci su pritom bili čak 21 posto brojniji nego u prethodnoj godini, a u ovoj godini također se očekuje dvoznamenkasti rast posjeta s Otoka. 

>>Britanska premijerka May aktivirala Brexit: Ovo je jedinstvena prilika za Ujedinjeno Kraljevstvo!

>>'Jako sam tužan. Nisam mislio da će se to dogoditi'

Komentara 18

Avatar reference
reference
00:11 30.03.2017.

kako ce dolaziti, pa valjda ko I do sada, sa pasosem i avionskom kartom, inace britanci i nisu bas nesto traccali u hrvatsku, oni su vecinom spanjolska Portugal baleari kanari a zimi florida. da nije onih alkoholicara i drogerasa sto dolaze zbog zrca i slicnih kulturnih destinacija britanci bi naj vjerojarnije bili na 10-om mjestu po broju dolazaka

Avatar sidhara
sidhara
23:17 29.03.2017.

Britanci mogu u Hrvatsku kako hoce i sada i nakon Brexita, ali ne mogu Hrvati u Britaniju kako hoce to je njima vazno. Nece sigurno Britanac traziti posla u Hrvatskoj, nego obrnuto, zato ljudi izlaze iz Europske unije. Bolje da bogate zemlje ostanu bogate, nego da svi postanu siromasni. Danas strani mediji pisu da Britanci izlaze, a Balkanci jedva cekaju da udju. Prenose sto su izjavili Srpski i ostali politicari po Balkanu i rugaju im se kako samo govore o da ce im biti bolje, da tu imaju novac za povuci iz EU fondova i slobodno kretanje gradjana po Europi, a nista ne govore sto ce oni dati Europi. Kriztiziraju i zemlje visegratske skupine kao su samo pokupili novce iz fondova, a sebe sebicno ogradili od bilo kakvog iskoristavanja njihovih zemalja. Ne vjerjerujem da ce ta unija prezivjeti, a kamoli primati jos nekoga unutra.

DA
Dada24
10:36 30.03.2017.

Haha. HR ima turizam. Hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije