Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zimski kamp

Kadeti i kadetkinje OS RH na skijaškoj obuci na Sljemenu

Sljeme,HV,obuka,kadeti,skijanje
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/15
28.01.2015.
u 17:58

Zapovjednik HVU-a general pukovnik Slavko Barić istaknuo je da je skijanje jedna od vještina koje svaki časnik u OS RH mora savladati

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta, general pukovnik Slavko Barić danas je obišao je kadete prve generacije studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja Hrvatskog vojnog učilišta ''Petar Zrinski“, koji sudjeluju u obuci iz skijanja u sklopu Zimskog kampa kadeta na Sljemenu.

Ovu skupinu, piše MORH,  čini 32 kadeta, od čega je šest kadetkinja, a osnove skijanja savladavaju uz pomoć četiri instruktora kineziologa s Hrvatskog vojnog učilišta ''Petar Zrinski“.

Zapovjednik HVU-a general pukovnik Slavko Barić istaknuo je da je skijanje jedna od vještina koje svaki časnik u OS RH mora savladati, a pritom je izrazio zadovoljstvo vještinama koje su kadeti usvojili u samo nekoliko dana.

- Radi se o studentima prve godine i velika većina njih prvi je puta stala na skije. Oni u sklopu ovog kampa moraju savladati osnove skijanja kako bi tijekom školovanja mogli savladati druge, složenije zadaće - naglasio je general Barić te dodao da su instruktori HVU-a napravili plan i program za grupe od 30-ak ljudi u trajanju pet dana.

Instruktor kadeta, natporučnik Domagoj Bagarić, pohvalio je polaznike koji su na skijama tek treći dan, ali su ''dosad vrlo dobro savladali osnovne elemente skijanja“. Kadetkinja Nedžmina Dervišević, koja je kao strana državljanka na vojni studij došla iz Bosne i Hercegovine, oduševljena je obukom.

- Moram reći da su instruktori vrlo strpljivi, ali su istodobno iznenađeni napretkom koji smo postigli u ova tri dana. Vojnik treba biti svestran i spreman na sve uvjete pa je ovo odlično iskustvo, a ujedno i jedna od prednosti ovog studija - izjavila je kadetkinja Dervišević.

Zapovjednik HVU-a general Barić tom je prigodom također istaknuo da su u tijeku prijave maturanata za upis druge generacije studenata na sveučilišne preddiplomske vojne studije. Prema njegovim riječima, dosad se prijavilo oko 700 maturanata pa ističe da su vrlo zadovoljni te je interes premašio dosadašnja očekivanja.

>>Hrvatski vojnik: Kupujmo domaće zaživjelo u HV-u

>>HV nabavlja 20.000 novih pušaka, ugovor vrijedan 50 milijuna kuna

Komentara 4

Avatar Honduras
Honduras
19:09 28.01.2015.

samo besmisleno troše naše novce...

Avatar Torento
Torento
20:02 28.01.2015.

Da li je netko ratovao na skijama u Domovinskom ratu? Skije su potrebne samo za kretanje u polarnim i subpolarnim krajevima. Inače u gorskim krajevima RH skije su samo nepotreban teret zbog gustih šuma. Bolje neka uče duge hodnje s krpljama i punom ratnom opremom.

IV
Ivo105
20:29 28.01.2015.

Fini izlet,ovakvi samo Bogu dane kradu,kakva je korist od ovakvih kao i od časnika i sličnih umjesto vojske bi bolje bilo da se radi nešto pametnije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije