Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrdoljak u Krapini

Kada stabiliziramo građevinski sektor, rast će i BDP

Ivan Vrdoljak
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/9
26.09.2014.
u 17:15

Ministar je rekao da će Hrvatska imati najjeftiniji plin u regiji

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak prilikom obilaska krapinske tekstilne tvrtke Kotka komentirao je stanje u građevinskom sektoru, koji iz tromjesečja u tromjesečje i iz godine u godinu pada.

– Moramo biti zadovoljni rastom industrije i prerađivačke industrije te rastom izvoza. Kad ćemo stabilizirati građevinski sektor i još nekoliko točaka, onda će i sam BDP početi rasti. Brojke o novootvorenim radnim mjestima moraju svima nama biti glavni fokus i primarni cilj, a i tu brojke nisu bolje nego prošle godine – kazao je ministar Vrdoljak.

Hrvatska će imati najjeftiniji plin u regiji

Inače, tekstilci su već kroz svoj sektorski klaster komunicirali s ministarstvom gospodarstva i financija, kako bi pazili na troškove radne snage koja je u strukturi troška tekstilaca preko 60 posto te da treba naći načina, čak i regionalno, ali više sektorski tekstilno, sukladno svim pravilima Europske komisije, za rasterećenje bruto plaća radnika koji rade u u tekstilu.

U Krapini se razgovaralo i o mogućnosti smanjenja cijena energenata. – Očekujem za nekoliko godina, kako oni već imaju dugoročne ugovore, kad oni isteknu, da će doći i do toga – kazao je ministar Vrdoljak misleći pritom na novu proizvodnju kojom će, kaže, u Hrvatskoj biti najjeftiniji plin u regiji.

>>Sisak i Rijeka donijet će 2,3 mlrd. $ gubitka

>>Slovenci bi uložili čak i do 50 posto u LNG na Krku

Foto: Matija Topolovec/Pixsell

Komentara 14

Avatar ANALFABETAFOB
ANALFABETAFOB
18:34 26.09.2014.

najbolja vlada i najbolji ministri!...ihaaa...ponovo ih geniji trebaju birati ! aha

Avatar ANALFABETAFOB
ANALFABETAFOB
18:26 26.09.2014.

majko mila koja floskula....pa stabilizirat ćeš građevinu ako će ljudi imati čime kupiti nekretnine!...a za to im treba?...samo dobro plačeni poslovi!.....ovi zaista trabunjaju kao babe....da im prođe još jedan parazitski dan!

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
18:40 26.09.2014.

Alo Vrdoljak, nisi slušao Milanovića kad je prije par dana rekao da se rast BDP više neće temeljiti na građevinarstvu? Jel vi uopće znate naći put do vlade?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije