Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.04.2014. u 14:00

Ako je ova vlast smislila jednu jedinu mjeru protiv odljeva mladih u svijet, dužna ju je suvislo predstaviti građanima

Nevjerojatno je da do dana današnjeg i u ovako dubokoj krizi hrvatski državni činovnici na konkretna novinarska pitanja i dalje odgovaraju ignorantskim rečenicama tipa "nešto bih drugo htjela reći" ili "ono što morate znati", kao da je recimo 1955. Naravno, iza tih drskih poštapalica slijedi niz dosadnih fraza, uopćavanja, zamagljivanja i izvrdavanja odgovora, što odaje stav zaštićene kaste.

Riječ je konkretno o razgovoru Branka Nađvinskog sa stanovitom Moranom Makovec, voditeljicom Službe za mlade u Ministarstvu socijalne politike i mladih. Ležerno zavaljena smireno je i potpuno nerazumljivo odgovarala na pitanja o mjerama koje ova vlast planira poduzeti protiv dramatičnog odljeva mladih. Činovnica je ostavila dojam potpuno nezabrinute osobe sigurne u uspjeh tih nekih apstraktnih mjera tako da se čak i poslovično blag urednik Hrvatske uživo podrugljivo nasmiješio na njezinu rečenicu o tome kako se već dosta toga preventivno napravilo na sprečavanju odljeva mozgova.

Lako je zamisliti kako bi studijem HTV-a frcale iskre da je emisiju slučajno vodila Maja Sever, koja je već mnogo puta pokazala alergiju na kafkijanski stil hrvatske administracije. Ipak nije sve na novinarima! Stvarno je kucnuo čas da se premijer Milanović i njegovi ministri, kao i svi njihovi podređeni prihvate konkretnijeg i otvorenijeg rječnika. Jer, ako u Nacionalnom programu za mlade postoji samo jedna jedina dobra mjera, a nadam se da je ipak tako, gledatelji HTV-a nisu uspjeli saznati za nju. Morana Makovec bila je dužna suvislo je predstaviti i obrazložiti kad će, kako i kome ta mjera donijeti rezultate.

PLUS

Od dr. Vlaste Vučevac čuli smo na Veliki petak u emisiji Riječ i život da su riječki hospicij, jedini u Hrvatskoj, zajedno izgradile županija, grad i biskupija.

MINUS

Nije mi gušt gledati kako namršteni žiri u RTL-ovom showu 3,2,1, kuhaj... kuša jela kao da su natjecatelji na prijekom sudu. A ne možemo ništa ni probati.

>> Bandić spašava Vladu, nudi novac za zapošljavanje mladih

Komentara 10

XA
xaron
17:23 19.04.2014.

Zašto bi odgovarali novinarima kad ne odgovaraju ni onima koji su ih izabrali. Naši političari su jednostavno - Neodgovorni. Da budemo iskreni, ni birači nisu ništa bolji kad biraju ovakve. Ima ona stara : svaka država ima ovakvu vladu kakvuvu zaslužuje,ili još bolje rečeno : demokracija je mehanizam koji obezbjeduie

QW
qwas33333
18:53 19.04.2014.

nema kruha od onih koji su sami sebi svrha.

BO
bolesnodrustvo
14:18 19.04.2014.

Ne vode državni službenici politiku već dužnosnici, zašto njih ne pritisnete da dođu u emisiju umjesto da šalju službenike koji samo provode njihove zamisli često protiv svoje volje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije