Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.01.2015. u 14:00

Još u nedjelju ujutro Tsipras je bio gerilac u sivim čarapama bez gumica koje su mu spadale na cipele, smucao se po kojekakvim subverzivnim mjestima i sa Žižekom promovirao utopiju

Zadnjih tjedana u modi je polemika oko (ne)čestitanja. Malo je koji TV dnevnik prošao, a da netko zbog toga nije graknuo na Milanovića. I dalje redovito gledam dnevnike, ali nakon nedjelje navečer sve se mijenja. Jer tada u Grčkoj pobjeđuje Europi mrski ljevičar Tsipras. I gledam te europske političare kako bježe od kamere k'o od kuge jer mu ne žele čestitati. Da, kunu se oni u demokraciju, ali ne trpe te južnjačke hajduke. Ako je poneki i čestitao, napravio bi facu kao da mu vade zub. A i kod nas je ta tema naprosto nestala jer šta'š se sad zamjerat' briselskim hodnicima.

No dobro, sinoć Damir Matković radi prilog o prvoj sjednici grčke vlade. Na njezinom čelu, dakle, sjedi Tsipras. Još u nedjelju ujutro bio je gerilac u sivim čarapama bez gumica koje su mu spadale na cipele, smucao se po kojekakvim subverzivnim mjestima i sa Žižekom promovirao utopiju, a poneki nostalgičar bi se zapitao kad se to Pete Sampras tako zapustio. Ono što je napravio odmah u ponedjeljak – munjevito sklopio koaliciju i položio zakletvu za manje od 24 sata od zatvaranja biračkih mjesta – predobar je potez koji je Matković imao priliku usporediti s ostalim europskim demokracijama.

Dakle, u Belgiji se prije par godina vlada sklapala 540 dana, u BiH su još u listopadu održani izbori, a ime premijera nije ni na vidiku. I sad se pitam kako će uopće izgledati situacija nakon parlamentarnih izbora u Hrvatskoj. Tko će s kim trgovati, koliko će ta trgovina trajati i kad će biti prva sjednica Vlade? Kladim se, proći će tjedni. Ne bi li se onda trebali naši političari za početak, bar u nečemu, ugledati na tog Tsiprasa?  

PLUS  

Pressing, N1: Inače ne baš uvjerljivi voditelj Amir Zukić sinoć je natjerao bivšeg reisa Mustafu Cerića da izvali kako su muslimani u Sarajevu diskriminirani u odnosu na katolike  

MINUS  

Nova TV, Dnevnik: HDZ-ov šef odjela za poljoprivredu kritizira Vladu i tvrdi kako ona nema pojma što su to seljaci. Ali tako je to – neki ne razumiju što su građani, drugi što su seljaci

Komentara 8

MA
Malenkost
16:29 29.01.2015.

Grci si profuckali vise od 320 Milijardi €. Nista nisu investirali. Place i penzije njahu im vece nego u sjevernim zemljama. Danas uvoze psenicu i brasno da bi se mogao peci kruh za stanovnistvo. Djeli im se pomoc u hrani iz EU-zaliha. Njihova Nomenklatura i Inteligencija su sami lopovi koji su u Svicarsku odnijeli oko 200 Milijardi €. Ako bi taj novac vratili u Grcku vec bi im bilo mnogo bolje. Prije vise od 2 Godine evropska komisija ja grckoj vladi dala spisak od 2000 Grka koji su strsne svote bovca odnijeli - ali ne platili i porez- u Svicarsku. Prema Vanjskom Zurnalu njamacke TV do danas grcka Vlada nije uspjela rasvijetliti dogadaje te je do sada procistila samo oko 200 Osoba s Liste. Grcka je kao i HR jedna cudna tvorevina balkanskih Mafijasa- gotova svi "Ljevicari" i akademici ala nas bivsi Presednik. Grcka je izvrsila privredno i ekonomsko samoubojstvo. Nije bilo nikakvih investicija u Skole, Fakultet i Unviversitete a kamoli u privredu. Ovj novi Brbljavac od premijera samo je verbalno ostar- nema medutim nikakve mogucnosti - osim Turizma - da dode do Novca. S HR je jako slicno.

PE
perfa57
15:31 29.01.2015.

koliko god se trudio ja ovaj tekst nisam razumio. Cušpajz. Neka mi netko pomogne da progledam.

Avatar emilsalis
emilsalis
15:46 29.01.2015.

Ovaj tekst je na nivou onog Makedonskog...sakam kazam ,neznam recam !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije