Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽEN K. M. (66)

Zvao Jadranku Kosor i vikao joj: Zatući ću te! Platit ćeš mi za sve!

Jadranka Kosor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
21.10.2016.
u 15:08

Namjeravao ju je prestrašiti te je nogom lupao po vratima, prikrivši rukom “špijunku” kako ona ne bi vidjela tko je pred vratima

Općinski kazneni sud u Zagrebu potvrdio je optužnicu protiv K. M. (66) koji se tereti za prijetnje bivšoj premijerki Jadranki Kosor. Osim za prijetnje optužen je i za nametljivo ponašanje, a produljen mu je i istražni zatvor u kojem je od uhićenja koncem kolovoza ove godine.

Prema optužnici, K. M. se tereti da je od 1. siječnja 2013. do 29. kolovoza 2016., učestalo slao pisma i telegrame Jadranki Kosor. Osim toga učestalo je zvao što nju, što njezinu tajnicu, a nazivao ju je s više mobitela na njezin službeni mobitel, želeći pošto-poto uspostaviti kontakt s njom, iako mu ona nije odgovarala na pozive, pisma i telegrame. Činio je to jer je smatrao da je Jadranka Kosor odgovorna za njegove materijalne, životne i osobne prilike.

K. M. se tereti da je u razgovorima i s Jadrankom Kosor i s njezinom tajnicom vikao da će je zatući i da će mu za sve platiti. Nadalje, tereti ga se da je 29. kolovoza u 8.10 došao do stana Jadranke Kosor u Zagrebu. Namjeravao ju je prestrašiti te je nogom lupao po vratima, prikrivši rukom “špijunku” kako ona ne bi vidjela tko je pred vratima. Prijetnje koje joj je izgovorio i lupa na vratima prestrašile su bivšu premijerku koja se bojala za svoju sigurnost i sigurnost svoje obitelji. Ona je pozvala policiju, a K. M. je malo nakon događaja uhićen.

Jadranka Kosor postala je premijerka nakon što je u srpnju 2009. Ivo Sanader naprasno napustio i čelo države i čelo HDZ-a. Bila je i predsjednica HDZ-a iz kojeg je izbačena kada je šef stranke postao Tomislav Karamarko. Jedno je vrijeme bila i saborska zastupnica, a sada svoja politička promišljanja i komentare aktualnih zbivanja uglavnom objavljuje na Twitteru.

>> 'Političari u emisijama obično rašire noge kao da rađaju. Kad bi to učinila političarka, napali bi je da se ponaša kao uličarka'

Komentara 17

CO
covic212
15:30 21.10.2016.

JADRANKA KOSOR,je odnila kucu koja je bila namjenjena teskim invalidima,te uselila sebe u taj stan.Treba je izbaciti iz svake duznosti u Hrvatskoj,a Vi je stavljate za Premijerku.To je sramota?

DU
Deleted user
15:28 21.10.2016.

Razumio bi da je ovako ljut da mu je recimo maznula stan, ali ne bi to ona nikad, tako da sam zbunjen...

ZW
zweistein
15:26 21.10.2016.

jel to oanj srbin što mu je jaca maznila stan????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije