Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomogla i vojska

Demontiran šator u Savskoj 66

Šator
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/25
27.04.2016.
u 16:49

Šator je 555 dana bio ispred Ministarstva branitelja, a seli se u Memorijalni muzej Domovinskog rata u Vukovaru

U jutarnjim satima srijede, samo dan nakon što je na tiskovnoj konferenciji objavljen prekid braniteljskog prosvjeda, otpočela je demontaža šatora koji je prije 555 dana postavljen na platou ispred Ministarstva branitelja. 

Najtežim invalidima Domovinskog rata u pomoć je pritekla Hrvatska vojska. Vojnici su pomogli iznositi teže stvari, poput peći i stolova. Za jednim od stolova prethodno su, posljednji put, sjedili Đuro Glogoški, jedan od vođa prosvjeda i desetak branitelja.

S improviziranih zidova skidali su zastave i slike, darove koji su tijekom posljednjih godinu i pol dana pristizali iz svih dijelova Hrvatske. Konačna destinacija šatora, kako je jučer objavljeno, bit će u Memorijalni muzej Domovinskog rata u vukovarskoj vojarni. 

>> Branitelji se povlače iz Savske. Glogoški: S današnjim danom odlučili smo prekinuti prosvjed!

Komentara 63

Avatar Vuglec
Vuglec
14:31 27.04.2016.

Kad se vraćaju doma u BiH?

Avatar gadogadni
gadogadni
14:31 27.04.2016.

Nije li sator vlasnistvo Hrvatskog Crvenog Kriza? "Na zamolbu Zbora udruga veterana Hrvatskih gardijskih postrojbi Domovinskog rata, Hrvatski Crveni križ 22. listopada 2014. godine posudio je šator braniteljima koji prosvjeduju u Savskoj 66." Mislim da bi ga trebali vratiti, a a ne kreirati nove troskove za HCK, kojima ce isti ponovo danas sutra zatrebati...a onda ce se iskesirati preko 17000$ za isti (novi)

PR
propalismoFranjoskroz
17:34 27.04.2016.

I ne zaboravimo, da smo mi građani, porezni obveznici,branitelji radnici uredno Đuri isplatili u tih 555 dana oko pola miliona kuna.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije