Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
31.07.2014. u 12:00

Cijena mjesečne najamnine je jedva 362 kune, što je puno manje od tržišne vrijednosti poslovnih prostora u središtu grada

Ljubo Jurčić, predsjednik stranke Novi val – stranka razvoja, dobio je na korištenje prostor u Masarykovoj ulici veličine 60,45 m2 od Grada Zagreba. Cijena mjesečne najamnine je jedva 362 kune, što je puno manje od tržišne vrijednosti poslovnih prostora u središtu grada. Kako se nova Jurčićeva stranka na papiru zalaže za gospodarski zaokret Hrvatske, mogla je primjerom krenuti od sebe pa pronaći prostor po tržišnim cijenama. Ovako smo dobili još jednu stranku koja se deklarativno zalaže za tržište, ali se već na prvom koraku priključila na proračunsku sisu.

Načelniku netko podmetnuo terasu na rivi

Zorana Pelicarića, načelnika općine Sv. Filip i Jakov, prozvali su mještani da koristi novu katastarsku izmjeru i obnovu zemljišnih knjiga kako bi se uknjižio na dio rive, točnije 42 kvadrata u vlasništvu Hrvatskih cesta. Sporna čestica nalazi se, piše Slobodna, točno ispred načelnikove kuće, na mjestu terase ispred njegova lokala. Pelicarić sve demantira, ali nema odgovor na pitanje odakle njegovo ime na popisnom listu za novoosnovanu parcelu. Netko mu podmeće.I to terasu na rivi.

Premijeru, odmori se, ali nisi zaslužio

Zoran Milanović, predsjednik hrvatske Vlade, ovih dana sprema se na dvotjedni godišnji odmor s obitelji u državnoj rezidenciji na Hvaru. Šteta što mu ne možemo reći: Odmori se, zaslužio si. Kad nije zaslužio.

NO HEP-a na luksuznom izletu u Dubrovniku

Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva, nije zadovoljan radom uprave HEP-a, ali čini se da su odnosi uprave i Nadzornog odbora upravo idilični. Posljednja sjednica NO HEP-a održana je na prijedlog uprave, ni manje ni više, nego u Dubrovniku. Novi list otkriva da je sedam članova NO-a zbog sjednice poletjelo 9. srpnja iz Zagreba u Dubrovnik i provelo vikend u dubrovačkom hotelu s pet zvjezdica Villa Argentina. Osim sjednice, nazočili su kao VIP gosti otvaranju Dubrovačkih ljetnih igara, a gostili su se u najskupljem hrvatskom restoranu, dubrovačkoj Nautici. „Spavali smo gdje je bilo mjesta“, pravda se predsjednik NO-a Nikola Bruketa nakon skupe ekskurzije na račun državne kompanije.

>> Ljubo Jurčić dobio od Bandića prostor za svoju stranku Novi val

Komentara 9

NE
neboiznadzagreba
13:00 31.07.2014.

Novi val stare garde .

ZM
zeljko.mikacic
12:56 31.07.2014.

zar ovome treba komentar ?

KA
kafka
13:51 31.07.2014.

Da li grad Zagreb i drugima obračunava tako nisku najamninu? . . . . . . . . . . . Koji je 'opravdan' razlog za tako nistu stanarinu? . . . . . . . . . . ZarZar se time ne šteti gradskom proračunu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije