Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prve reakcije

Jovanović 'predvidio' uhićenja Bandića i Sanadera: 'Oba su pala!'

Željko Jovanović
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
19.10.2014.
u 21:27

- Očekujem čišćenje gradskih struktura - rekao je nezavisni zastupnik Josip Kregar

Nakon udarne vijesti o uhićenju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, kao i predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića te predsjednika Uprave CIOS-a Petra Pripuza, stigle su i prve reakcije.

- Ovo je samo vrh ledenog brijega, a još ni ne znamo tko je sve priveden ni koje im sve optužbe stoje nad glavama. To je bio sistem u kojem je Milan Bandić samo izložen na vrhu pa je i najeksponiraniji, ali dužina njegove vladavine dokazuje da nije jedini ni najvažniji u tom sistemu. Nadam se da će ova uhićenja povući i određene promjene u vođenju grada. Sad se ponovno otvara i problem u kojem je smjena moguća tek kad je netko pravomoćno osuđen. Ovo više nije samo pitanje toga je li Bandić kriv ili nije, nego ometa i funkcioniranje glavnog grada - komentirao je vijest o uhićenjima nezavisni zastupnik Josip Kregar.

Jovanović: Oba su pala!

Bivši ministar obrazovanja Željko Jovanović komentirao je na svom Facebook profilu kako se nada da će uslijediti još ovakvih vijesti po abecednom redu. Podsjetio je i na svoj intervju iz 2010. godine u kojem je rekao kako se ne bi iznenadio da USKOK zakuca na vrata Milana Bandića i bivšeg premijera Ive Sanadera.

- Nije bilo brzo, ali točan odgovor na oba pitanja! Oba su pala! - napisao je Jovanović.

- Ova uhićenja tresu cijeli Zagreb, ali i cijelu Hrvatsku. Treba samo poželjeti da DORH i USKOK što prije dođu do druge stepenice u postupku budući je grad obezglavljen i teško može na taj način dugo funkcionirati. Bez obzira na brojne suradnike koji ga okružuju, Milan Bandić je ipak sve konce držao u rukama. Ovo je ogroman politički problem, ali nadam se i jasna poruka svim političarima - rekla je Jadranka Kosor.

 

'Hrvatsku su pokrali naši najbolji sinovi'

- Ima i puno većih zvjerki od Milana Bandića, pa nikome ništa. Neki su privatizirali cijele općine i Bandić je prema njima mala beba. Korupcija je uništila Hrvatsku i oduzela nam budućnost. Naravno da nitko nije kriv dok mu se to pravomoćno ne dokaže, ali je činjenica da su Hrvatsku pokrali naši najbolji sinovi. Ne vjerujem da bi DORH djelovao pod utjecajem politike, a ako je, jao si ga nama. S obzirom da sam stalno u Zagrebu vidim da je taj grad profitirao pod Bandićem, ali ako se obistine sve priče koje se sad spominju, gdje bi tek s tim bio Zagreb - smatra Damir Kajin.

HDZ i Andrija Mikulić, šef gradskog HDZ-a i član predsjedništva stranke, poput Darinka Kosora, predsjednika Skupštine Grada Zagreba i šefa HSLS-a neće večeras komentirati uhićenje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

>> Uhićeni Milan Bandić, Slobodan Ljubičić i Petar Pripuz, privedeno 15-ak osoba

>> Zbog čega su uhićeni Bandić i suradnici?

Komentara 56

IV
Ivanhop
21:44 19.10.2014.

Tebe Jovanoviću treba uhititi kao i cijelu riječku hobotnicu! Bandiću, lijepo ti je tvoja bivša parija zapaprila, zna se da su partijski drugovi kroz povijest uvijek bili najnapaljeniji na svoje bivše članove, tako je i Milanović na tebe napaljen otkada si napustio partiju, ali ti si tu zlobu Milanovićevu na koju smo te upozoravali ignorirao. Milanović se javno pred sdp-ovcima kao ovaj Jovanović bahatio i hvalio da će uhititi Linića i Bandića jer su mu stali na žulj. Milanović će odgovarati vrlo brzo zbog ove zloupotrebe institucija!

ZV
Zvrk
21:44 19.10.2014.

I ja se toplo nadam da će jedan bivši ministar obrazovanja doći na red. Mnogi su mu roditelji neizmjerno zahvalni za nove školske knjige, zdravstveni odgoj,...

MR
mrki69tua
21:43 19.10.2014.

Ovaj gore navedeni čovjek je predvidio sve što nije bilo u njegovom resoru, al nije predvidio svoj otkaz, nije predvidio da neće isušiti HNS močvaru, nije predvidio hrpu svojih glupih izjava i trošenja energije na nebitne rasprave. Žalosno je da se čovjeku uopće daje medijski prostor!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije