Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječ stručnjaka

Jovanović je opalio po bivšem kolegi jer je svjestan da 
je najslabija karika

Željko Jovanović i Šime Lučin
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
30.05.2014.
u 21:14

Matić: Naravno da ne možemo vjerovati da nisu gledali presicu, to je odgovor dok se ne zbiju redovi

Koliko su vjerodostojne tvrdnje premijera, Šime Lučina i drugih SDP-ovaca da istup Slavka Linića nisu gledali, zašto premijer sve svodi tek na “blaćenje”, ima li baš Željko Jovanović kredibilitet davati ocjene da je to bio “promašaj godine” i da je time nanesena “nepopravljiva šteta SDP-u i Vladi”, ne misleći da će od svega što su od Linića doznali koristi možda imati građani, pitali smo sociologa Renata Matića, analitičara Žarka Puhovskog i politologa Bertu Šalaja.

– Naravno da im ne možemo vjerovati da nisu gledali. To je odgovor dok se ne zbiju redovi i ne vidi kakav će biti prevladavajući stav. No, time vrijeđaju građane, a takvo laganje prvenstveno je uvreda zdravog razuma, jer je dužnost političara da građanima kažu što misle o važnim događajima – ocjenjuje Matić.

Puhovski u podrugljivom tonu kaže da ga je najviše impresioniralo to što je Milanović, iako nije gledao prijenos, ipak odmah ustvrdio kako zna da ništa od onoga što je Linić kazao nije istina.

– Kad političari kažu da se “nije gledalo” to je zajednički dogovor da se nešto pokuša minorizirati, iako se zapravo radi o teškim optužbama čovjeka koji je bio ministar financija i imao je podatke o mnogočemu. I nije mi jasno da već danas u Saboru nije zatraženo osnivanje istražnog povjerenstva koje bi ispitalo te teške optužbe na račun premijera – rekao je Puhovski. Kad je o Jovanovićevu istupu riječ, Matić drži da je on govoreći samo o šteti za SDP i Vladu, dao do znanja za što je njih samo briga, dok o građanima uopće ne vode računa.

– U zadnjih 50 godina Jovanović je najgori ministar znanosti i obrazovanja, a sad je i najgori ministar u Vladi. I prvi je opalio po Liniću jer je svjestan da je upravo on najslabija karika u lancu Vlade, pa lupa prvo što mu padne na pamet. Reče da je Linić oštetio stranku i Vladu, ali nije spomenuo premijera. On je govorio o rekonstrukciji Vlade, a nama treba rekonstrukcija premijera. A građani od Linićeva istupa imaju koristi, jer ako se nešto dogodilo, ja kao građanin to trebam znati, a ne da mi netko plače nad sudbinom SDP-a – tvrdi Puhovski.

Šalaj smatra da je Jovanovićeva ocjena bila motivirana jedino time da se jasno vidi da se on svrstao uz premijera. Na Milanovićevu etiketu da se radi tek o “blaćenju”, Matić je uzvratio logičnim pitanjem:

– Neodgovorno je to nazivati blaćenjem jer se ono što je Linić kazao može potvrditi istinitim, a što onda?!

>> Ivo Josipović: Dobio sam prvi izvještaj SOA-e o Liniću!

>> Linić: Milanović mora otići. Izvanredni izbori su jedino moguće rješenje!

Komentara 93

FI
Fickilicki
21:26 30.05.2014.

Lešinar.tipićni. Jovanovic je tipicni lik koji bi premlacenom liku koji razbijenih kosti lezi na tlu jos poklonio šut u rebro. Mada je i Jovanovicev rok trajanja uskoro prošao

A9
AAA-999
21:38 30.05.2014.

Jovanoviću, stani pred zrcalo, a onda p...i ono što vidiš!

DU
Deleted user
21:22 30.05.2014.

Jadna zemljo tko te vodi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije