Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznanje

Josipovićev analitičar Jović 10. na listi 100 najmoćnijih Srba u svijetu

\'19.02.2010., Zagreb - U Predsjednickim dvorima na Pantovcaku predstavljeni predsjednicki savjetnici i procelnici. Dejan Jovic, glavni analiticar.  Photo: Slavko Midzor/PIXSELL\'
Slavko Midžor/Pixsell
31.01.2011.
u 22:04

Dejan Jović ima četiri akademska zvanja sa četiri sveučilišta - diplomirao je u Zagrebu, magistrirao u Ljubljani i u Manchesteru, a doktorirao 1999. na London School of Economics.

BEOGRAD - Nakon što je prošlog tjedna objavio popis 50 najutjecajnijih stranaca u Srbiji gdje je hrvatski poduzetnik Ivica Todorić zauzeo visoko 16. mjesto, beogradski dnevnik Blic objavio je listu 100 najmoćnijih Srba u svijetu. Deseto mjesto je zauzeo Dejan Jović, glavni analitičar hrvatskog predsjednika Ive Josipovića i specijalni koordinator njegova Ureda.

Blic podsjeća na pisanje zagrebačkog Globusa koji je ocijenio kako je Jović "glavni kreator Josipovićeve politike približavanja Srbiji".

Dejan Jović ima četiri akademska zvanja sa četiri sveučilišta - diplomirao je u Zagrebu, magistrirao u Ljubljani i u Manchesteru, a doktorirao 1999. na London School of Economics. Deset godina je bio profesor na Sveučilištu Stirling u Škotskoj, a od 2009. je profesor međunarodne politike na zagrebačkom sveučilištu. Rođen je 1968. u Samoboru. Za sebe kaže da je Srbin po ocu, a Hrvat po majci, piše Blic.

Komentara 80

HR
hrvatin
04:23 01.02.2011.

Mrtve se kosti okrecu od bola na Ovcarama.E narode narode jadan li si sto ucini sa glasovima svojim....Pita li se itko normalan zasto ovaj \"superinteligent\" srbin nije tadicev savjetnik nego josipovicev? Stoljecima nam u tkivo otrov ubrizgavaju da bi nas(ne mene,ali vas) drzali pokorne i lojalne.Jospovicu zar Hrvatska nema mozgova?Vrag je kad srce vuce,a tebe vuce preko drine...

KU
kukumar
08:15 01.02.2011.

Tražili ste gledajte obnavlja se Velika Srbija sa PRAVDINIH 1.2 milijuna glasova iliti 27% glasova svih birača,,,taman toliko je onih koji mrze Hrvatsku a u njoj žive

KA
karlovcankica
01:04 01.02.2011.

kad bi hrvati drzali do Hrvatske i svoji branitelja..onda bi to pokazali kao sto to radi narod u Egypt..sve drugo su bajke...dotle ce im chetnici biti gazde!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije