Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐIMURJE

Josipović otkrio spomenik sa starim MIG-om 21

Ivo Josipović
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
17.09.2014.
u 18:50

Spomenik je otvoren nakon obilaska lokacije na kojoj će se graditi prva geotermalna energana u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe

Predsjednik Ivo Josipović obišao je danas lokaciju u Draškovcu u Međimurskoj županiji na kojoj će se sagraditi prva geotermalna energana u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Taj je projekt Europska komisija nagradila s bespovratnih 14,7 milijuna eura iz programa NER 300, za borbu protiv klimatskih promjena.

- Riječ je o vrlo inovativnom projektu u kojem se prirodna bogatstva iskorištavaju na ekološki najprihvatljiviji i specifičan način. Bit će takvih projekata sigurno i više. Mislim da je prošlo vrijeme da se čudimo, jer našim članstvom u Europskoj uniji mi smo u poziciji da iskoristimo fondove. Do 2020. godine na raspolaganju nam je gotovo jedan cijeli proračun. S ovakvim projektima, s ovakvim inovacijama i ljudima koji znaju, mogu i hoće, možemo puno toga učiniti - rekao je predsjednik Josipović. U vodi koja izlazi iz bušotine otopljen je i plin koji gori kad se zapali. Josipović je posjetio i jednu od poplavljenih kuća u Pribislavcu.

- Vraćam se na tezu da su se klimatske okolnosti ozbiljno promijenile i da infrastruktura i organizacija kojom smo se dosad više ili manje uspješno koristili, više neće biti dovoljna. Zadaća nam je da, imajući u vidu te promjene, spriječimo katastrofe - istaknuo je Josipović, koji je otvorio i spomenik sastavljen od starog MIG-a 21, a u Čakovcu je sudjelovao na obilježavaju 23. obljetnice oslobođenja Međimurja 1991.

>>Predsjednik Josipović čestitao svim pripadnicima Hrvatske ratne mornarice

Komentara 16

Avatar _Hedon_
_Hedon_
19:56 17.09.2014.

Od svog tog posla ostati će samo taj stari mig...dok ga ne dohvate sakupljaći sekundarnih sirovina

NE
nenadbat
20:46 17.09.2014.

Dodijao je i bogu i vragu ,neka se već jednom skine sa grbače Hrvatskog naroda.

Avatar tupson
tupson
19:33 17.09.2014.

al i vi novinari ste stvarno.vama je vijest da je predsjednik posjetio mig a ne prva geotermalna elektrana koja ce se raditi u ovom dijelu evrope,i to jos sa 14,7 milijuna eura od eu-a.umjesto da pisete kako,na koji nacin,tko je sudjelovao u tom projektu,sto su sve trebali ishoditi,kakav plan napisati da dobiju novce od eu.a ,i mozda potaknete da netko drugi u ostalom dijelu hrvatske to pokrene,vi pisete o migu.nije ni cudno sto smo banana drzava kad vas vise jedan mig zanima nego sve ostalo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije