Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Primio zapovjednike

Josipović: Operacija OTKOS-10 bila je prekretnica i prva velika pobjeda

josipović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
30.10.2014.
u 15:44

Župan bjelovarsko-bilogorski Damir Bajs istaknuo je kako bi operacija OTKOS-10 trebala biti zabilježena u analima hrvatske povijesti

Uoči obilježavanja 23. godišnjice početka oslobodilačke operacije OTKOS-10 Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je ratne zapovjednike operacije OTKOS-10 te je održao okrugli stol Bjelovarsko-bilogorskog županijskog povjerenstva za OTKOS-10 na kojem je bio predstavljen tijek operacije. Uz predsjednika nazočnima se obratio i župan bjelovarsko-bilogorski Damir Bajs, a primanju je nazočio i ministar branitelja Predrag Fred Matić.

 - Hrvatska i njen sigurnosni sustav su nastajali u teškim okolnostima, nije bilo lako osigurati slobodu. Oslobodilačka operacija OTKOS-10 bila je značajna i važna. U njoj je sudjelovalo 3000 branitelja te je zaustavljen neprijateljski prodor na područje Bilogore. Zbog postignutih rezultata, OTKOS-10 bio je prekretnica i prva velika pobjeda, kazao je Josipović.

Župan bjelovarsko-bilogorski Damir Bajs istaknuo je kako bi operacija OTKOS-10 trebala biti zabilježena u analima hrvatske povijesti.

>> Akcija "Otkos 10" konačno bi trebala doživjeti tretman kakav zaslužuje

>> Otkos - 10: Za manje od stotinu sati oslobođeno 300 km2

Komentara 7

A9
AAA-999
16:29 30.10.2014.

A tko su bili neprijatelji, druže Josipoviću? Zašto to nikada ne izlazi iz tvojih usta? Možda zato što su bili JNA i srpski terorisiti?

DU
Deleted user
18:23 30.10.2014.

Gdje je bio Josipović kad se odigravao Otkos, koje je njegov doprinos?

MJ
markezic.joso
17:53 30.10.2014.

Kod Josipovića je bio Fred Matić, da li je bio koji branitelj sudionik akcije, nije, vjerojatno je ispred zgrade ministarstva (Hrvatskih) braniteklja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije