Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzvraća udarac

Josipović: Milanović je grobar SDP-a i ljevice, iza sebe je ostavio pustoš

Ivo Josipović
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/4
14.02.2017.
u 09:55

Bivši predsjednik RH smatra da dio SDP-a i dalje želi povratak Milanovića zbog nostalgije i nerazumijevanja svega što se dogodilo u stranci

Bivši predsjednik Ivo Josipović u intervjuu za N1 komentirao je nedavne izjave bivšeg šefa SDP-a Zorana Milanovića. Naime, Milanović je kazao da ne želi postati ono što je postao Josipović. 

– Ja to vidim velikim komplimentom za mene. Milanović je grobar SDP-a i ljevice, iza sebe je ostavio pustoš. On je meni i prigovorio što sam otišao iz SDP-a. Ja se u SDP nisam vratio radi njega i politike kakvu je vodio, smatrao sam da je poštenije reći da ta politika ne valja, da je ne mogu podržati, nego da se vratim i kimam glavom – poručio je.

Na pitanje zašto dio SDP-a želi povratak Milanovića, kazao je da je sve dio nostalgije i nerazumijevanja svega što se u SDP-u dogodilo.

– Ja to mogu razumjeti emotivno. SDP ima vrlo poštenih i emotivnih ljudi u članstvu. Nije neobično u jednoj stranci imati frakcije koje se međusobno bore. Mislim da su izabrali predsjednika koji može voditi stranku, i učiniti je jakom, ne u periodu od danas do sutra, nego u nekom konkretnijem razdoblju – smatra. 

Napad na LGBT partyju

Josipović je napad suzavcem u zagrebačkom klubu SuperSuper tijekom LGBT zabave nazvao novom fazom agresije i terorističkim činom. 

– Znamo da u takvim gužvama koje nastaju stradaju ljudi, riječ je o zabrinjavajućoj pojavi. Treba sve učiniti da se napad osudi, ja se nadam da će policija doista temeljito to napraviti da počinitelj doista brzo i efikasno bude otkriven i kažnjen. Ja to smatram terorističkim činom – poručio je.

Odnos između Srbije i Hrvatske

– Ta razina odnosa izraz je neodgovornosti jedne i druge politike. Ja sam u intervjuu za Politiku rekao da ustaška zmija sikće, ali sikće i četnička zmija, one se nadopunjuju. U Srbiji se rehabilitira tko se rehabilitira, a u Hrvatskoj se pojavljuje ustašofilija. Vlade moraju smoći snage da razumiju da ovakvim politikama štete građanima. Oni koji ne razumiju da su ozbiljni oblaci nad sigurnošću ovih zemalja i svijeta, doista su u krivu – zaključuje Josipović.

>> Milanović: Postoji opasnost od populističkih pokreta, upozoravam svoje drugove, drugarice i sve Hrvate

Komentara 46

MA
marijaqwer
10:22 14.02.2017.

A što je Josipović ostavio iza sebe ??

MI
Mimizo
10:34 14.02.2017.

uživam kada se drugovi svađaju a ovi napadi ljevičara i nekih njima sklonih medija me podsječaju na svastiku na poljudu kada su organizirano osudili fašizaciju društva a da se do danas nije pronašao počinitelj baš zanimljivo moglo bi i ovo tako završiti ali bitno je osuditi prije istrage

DU
Deleted user
11:33 14.02.2017.

Ono kada gubitnik napada gubitnika.Jadno i ljigavo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije