Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMIO MITROPOLITA

Josipović: Ja sam se desetak puta sreo s Bozanićem

Porfirije i Josipović
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/4
16.09.2014.
u 23:50

“Ne mislim da se Crkva primanjem Kolinde Grabar-Kitarović opredijelila. Koliko je poznato, otvorena je za različite političke opcije”

Predsjednik Ivo Josipović primio je danas na Pantovčaku mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija u prvi službeni posjet koji je, prema ocjeni obojice, prošao izuzetno dobro, u međusobnom razumijevanju i najavi dobrih odnosa.

No, Josipović je, na naš upit da komentira jučerašnji susret zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića i njegove protukandidatkinje u skorašnjim predsjedničkim izborima Kolinde Grabar-Kitarović, rekao je kako mu je “jako drago da je Kolinda Grabar-Kitarović bila kod kardinala jer sam se ja desetak puta susreo s njime”.

– Ne mislim da se Crkva time opredijelila. Koliko je poznato, Crkva je otvorena za različite političke opcije, ne bavi se politikom i zapravo želi da se naše društvo razvije u demokratskom smjeru. Prema tome mislim da je taj susret posve uobičajen. I ja sam, kada sam bio kandidat na prošlim izborima, posjetio kardinala i mislim da je to dobro – rekao je predsjednik Josipović.

>> 'S Pantovčaka sam primila dosta udaraca ispod pojasa'

Komentara 20

DU
Deleted user
09:17 17.09.2014.

Jeli mu to šogor

I0
ivica_01
00:38 17.09.2014.

hahaha...

TE
teoodd
00:53 17.09.2014.

Pravednik samo sto se nije zaredijo idu izbori a ne tako davno :Ja ne vjerujem u sve to ja sam Agnostik ja samo vjerujem u materijalno.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije