Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povratak na posao

Josipović ima pravo samo na dvije dužnosničke plaće, a ne 6 plus 6

Ivo Josipović
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
04.03.2015.
u 07:55

Zakon o pravima državnih dužnosnika predviđa dva mjeseca naknade za one koji se vraća na prijašnji posao u javnoj službi

Bivši predsjednik Ivo Josipović nema pravo na još 12 dužnosničkih naknada, nego samo na dvije.

Prošli vikend iznenadio je javnost viješću kako je aktivirao dužnosničku naknadu zahvaljujući kojoj bi prvih šest mjeseci primao punu predsjedničku plaću, oko 24.000 kuna, a sljedećih šest mjeseci pola plaće.

Tada je poručio i da je naknadu aktivirao kako bi imao od čega živjeti dok se ne vrati na Pravni fakultet u Zagrebu, što je najavio tek za jesen.

Međutim, Zakon o pravima i obvezama državnih dužnosnika predviđa dva mjeseca naknade za one koji se vraćaju na prijašnji posao u javnoj službi. S obzirom na to da Josipoviću miruju prava i obveze na Pravnom fakultetu, on je dužan u roku od 15 dana od prestanka predsjedničkog mandata tražiti povratak na fakultet.

Na Pravnom fakultetu, koji prema zakonu ima rok od 45 dana da mu odgovori, potvrdili su nam da je bivši predsjednik "prije nekoliko dana podnio zahtjev za povratak na rad". Dakle, samo tih 60 dana bilo bi mu i plaćeno.

>> Josipović do povratka na fakultet aktivirao predsjedničku plaću 

>> Josipović donira pola milijuna kuna od kampanje

Komentara 70

DU
Deleted user
08:17 04.03.2015.

Sa imovinskom karticom vrijednom preko 7,5 milona kako ga nije sram pitati i za jednu?

Avatar tituš
tituš
08:24 04.03.2015.

Previše, svaka kuna za njega je previše. Na burzu u Zvonimirovu ulicu, kamo završe svi Hrvati i Hrvatice kad izgube posao.

LI
liskovaca
08:13 04.03.2015.

jadničak, jel se prijavio na burzu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije