Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči sv. Duje

Josipović: Hrvatska traži novi konsenzus, treba nam jedinstvo!

Josipović u Splitu povodom Sv. Duje
Foto: Tino Juric/PIXSELL
1/6
06.05.2014.
u 15:46

Najbitnije je pokazati jedinstvo, a ne da glavna tema budu obračuni unutar stranaka ili međusobno - poručio je Josipović

-Sudjelujemo u globalnoj krizi i dajemo joj svoj doprinos birokratizmom, nedostatkom vizije, nedovoljno savjesnim radom. Pred nama je da maknemo okov krize i novim jedinstvom otvorimo perspektive. Hrvatska traži novi konsenzus. Najbitnije je pokazati jedinstvo, a ne da glavna tema budu obračuni unutar stranaka ili međusobno – poručio je predsjednik Ivo Josipović u govoru kojega je održao na svečanoj sjednici splitskog Gradskog vijeća uoči Dana grada, blagdana Svetog Dujma.

Rekao je kako podržava zahtjev gradonačelnika Ive Baldasara da Split sam upravlja svojim resursima. –Potrebne su nam reforme. Jedna od njih je reforma lokalne samouprave, koju sam pokrenuo sa svim strankama. Konsenzus je moguć – naglasio je Josipović. Baldasar je rekao kako ne želi da Split samo statistički bude drugi grad u državi, već želi da to bude po razvijenosti i svim ostalim aspektima, a nadbiskup Marin Barišić je istaknuo kako ćemo vrata izlaska iz krize naći uz više suradnje, a manje podjela i više odgovornosti.

>> Josipović: Brine me pravna sigurnost svih građana Hrvatske!

Ključne riječi

Komentara 17

BH
bijela_hrvatska
16:15 06.05.2014.

da, trebamo jedinstvo - kod provedbe lustracije.

DU
Deleted user
16:18 06.05.2014.

Javio se pravi koji bi nas kao ujedinio ha ha ha ha ha...drzi se ti petokrake i lijepe kape partizanske

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
16:13 06.05.2014.

Hrvatima je potrebna nova vlada , novi predsjednik , najbolje Kolinda .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije