Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
polemika

Josipović HHO-u: Nigdje i nikad nisam zagovarao tzv. treći entitet

Josipovic-Faks12
Nel Pavletić/PIXSELL
VL
Autor
Jasmina Popović
24.01.2011.
u 14:26

HHO je u svojoj izjavi od 21. siječnja reagirao na intervju koji je predsjednik Josipović dao sarajevskom listu "Oslobođenje".

– Uopće ne želim polemizirati s vašom izjavom, osim što ću reći da se temelji na notornoj laži. Nigdje i nikada nisam zagovarao tzv. treći entitet. O ostalim neistinama na kojima se temelji vaša izjava prosudit će javnost – odgovorio je predsjednik Josipović predsjedniku HHO-a Ivanu Zvonimiru Čičku, reagirajući na izjavu izvršnog odbora HHO-a. Josipovićev odgovor na uvid javnosti stigao je iz HHO-a, a HHO će sutra odgovoriti predsjedniku.

Podsjećamo, HHO je u svojoj izjavi od 21. siječnja reagirao na intervju koji je predsjednik Josipović dao sarajevskom listu "Oslobođenje" i u kojem je "ružnom retorikom optužio Ivu Banca za eklatantno miješanje u unutarnje poslove susjedne države, tvrdeći da je Bančevo protivljenje Josipovićevim razgovorima s Miloradom Dodikom i Borisom Tadićem etiketiranje koje se može shvatiti kao poziv na nove ratne sukobe".

Josipović je tada izjavio i da je "Banac zbog takva načina razmišljanja propao u politici pa je to što govori uglavnom irelevantno" reagirajući na Bančevu ocjenu da se Josipovićev "regionalni angažman s Borisom Tadićem" može shvatiti "na određen način kao nastavak politike Karađorđeva".

Banac je također rekao da se Josipović zalaže za stvaranje trećeg teritorijalnog entiteta.

– Josipović naravno nije Tuđman. On uopće nije čovjek politike. On je demokratski maneken – izjavio je Banac u intervjuu ''Oslobođenju'' i time izazvao reakciju hrvatskog predsjednika. HHO je nakon te Bančeve i Josipovićeve razmjene mišljenja u sarajevskim novinama podupro stavove Ive Banca. Predsjednik Josipović je u subotu odgovorio Čičku, ali to možda neće biti kraj polemike.

Ako Čičkov odgovor bude žestok, možda i predsjednik odluči uzvratiti istom mjerom. Za Večernji list predsjednik Josipović ponovio je da se nikada nije zalagao za treći entitet, da je uvijek govorio da BiH treba sama rješavati svoje unutrašnje probleme, ali i da će se uvijek zalagati da ta rješenja budu pravedna, što sada nisu.

Komentara 99

CH
chemica
17:13 24.01.2011.

Ma koga više briga što redikul Čičak misli o bilo čemu? Jedini uspjeh u životu su mu vlastita djeca, a sve ostalo je upropastio prirođenom mu \"domoljubnom\" nesposobnošću. Propao je kao studentski vođa sedamdeset prve, propao je kao političar i novinar, jedino što mu je još preostalo je glumiti nekakvog velikog zaštitnika ljudskih prava prepucavajući se po medijima.

JU
Jurišić40
15:03 24.01.2011.

Stefan Njemanja pitanje je samo zapadne hercegovine i sta ce hrvatska uraditi i kako ce zastititi svoj narod ================================= Nemoj mješat Jabuke u Kruške. Hrvati iz zapadne Hercegovine su trn u oku Hvatske i s takvim HR nema ništa.

Avatar comparator
comparator
17:33 24.01.2011.

Vi ste Bandića instalirali jer SDP-ovce impresionira kult osobe ,a u tom momentu je to bio Bandić. Ta anomalija vam je ostala od Tita. Jer vam treba netko autoritaran u kojeg imate povjerenja bez da pitate tko je u stvari ta osoba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije