Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
peti dan prosvjeda

Josipović s Matićem posjetio branitelje ispred Ministarstva

branitelji
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/48
24.10.2014.
u 22:13

Josipović je pozvao sve branitelje da se vrate svojim kućama, ne ugrožavaju svoje zdravlje na hladnoći te da sjednu za stol na pregovore.

Predsjednik Ivo Josipović posjetio je u petak oko 21 sat branitelje koji već peti dan prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja. U šator ispred Ministarstva došao je u pratnji ministra branitelja Predraga Matića.

Josipović je pozvao sve branitelje da se vrate svojim kućama, ne ugrožavaju svoje zdravlje na hladnoći te da sjednu za stol na pregovor, javlja HRT. Naglasio je da je spreman učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi branitelji bili zadovoljni .Istaknuo je da svi mi jednako volimo Hrvatsku. Predstavnici stopostotnih ratnih vojnih invalida (HRVI) Domovinskog rata rekli su da ne odustaju od svojih zahtjeva skandirajući pri tom "smjena ministra!“.

- Budite sigurni, Hrvatska vas poštuje, Hrvatska vas voli i Hrvatske će se brinuti o vama. Vaše je pravo da iskazujete nezadovoljstvo. Ja vam kako predsjednik svih građana želim svako dobro, i pozivam vas da probleme rješavamo zajedno kroz institucije. Briga o braniteljima, invalidima Domovinskog rata i udovicama je sastavni dio svake vlade. Nemojte ugrožavati svoj život i zdravlje koje ste već ugrozili braneći domovinu, kazao je Josipović.

- Ovo je naš dom, Republika Hrvatska je odgovorna za smrt naše prijateljice. Ovo je trg Nevenke Topalušić i mi se odavde ne mičemo, poručili su branitelji Josipoviću.

Branitelji su predsjedniku iznosili što ih konkretno muči na što ih je on pozvao u svoj ured na Pantovčak te da se o svemu dogovore sa svojim resornim ministrom.

Očito je da predsjednik nije zainteresiran za braniteljsku populaciju. Primili smo i poziv da dođemo na okrugli stol u Sabor, ali čudno je kako su se tek nakon našeg poziva sjetili pozvati nas – kazao je predsjednik udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški.

Podsjetimo, ratni vojni invalidi jutros su ušli u peti dan prosvjeda pred zgradom Ministarstva branitelja u Zagrebu. Odlučni su u namjeri da ministar Predrag Matić, njegova zamjenica Vesna Nađ te pomoćnik Bojan Glavašević podnesu ostavke.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

>> Matić ušao na glavni ulaz, branitelji mu pjevali 'Oj, hrvatska mati'

>>Matić: Bojan Glavašević nije izjednačio žrtvu i agresora

Komentara 328

PR
pricalica
17:58 24.10.2014.

Sve će on učiniti. Pogodite zašto.

Avatar dalibor_d
dalibor_d
18:23 24.10.2014.

E moj Ivo, kad ćeš shvatit da hrvatski branitelji nikada i ni po kojim uvjetima neće biti tvoji glasači? Idi ti skupljat glasove tamo gdje te bolje razumiju.

DU
Deleted user
18:10 24.10.2014.

Oce li biti u drustvu Cveticanina,....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije