Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proslava u Kninu

Josipa Rimac: Nikad se Hrvatska nije ujedinila kao ove godine

Josipa Rimac
Hrvoje Jelavić/Pixsell
04.08.2015.
u 23:30

- Knin je simbol slobode i pobjede hrvatske vojske - kazala je Rimac.

- Ovo je moja jubilarna, deseta po redu obljetnica, i nikad ovako veliki interes nije bio. Nikad se Hrvatska nije ujedinila kao ove godine - kazala je za RTL uoči sutrašnjeg nastavka obilježavanja 20. obljetnice Oluje gradonačelnica Knina Josipa Rimac.

- Bila je 10. jubilarna, ali 20. je nešto posebno, a sigurno da su tu pridonijeli veliki projekti kao što su Crkva, muzej Oluji, spomenik dr. Franji Tuđmanu, ali i ovo jedno zajedništvo pogotovo kad su Čavoglave za 20. obljetnicu odlučile biti u Kninu - kazala je Rimac.

"Knin je centralna proslava"

Na pitanje je li se bojala da će zbog mimohoda u Zagrebu proslava u Kninu ove godine pasti u drugi plan, odgovorila je da nikada nije imala takvu dilemu. - Knin je centralna proslava, tamo je prvi hrvatski predsjednik podigao hrvatsku zastavu i rekao 'Imamo Hrvatsku'. Knin je simbol slobode i pobjede hrvatske vojske - kazala je Rimac i naglasila da će sutra vladati "jedno veliko zajedništvo" u Kninu.

Romac ne očekuje da se sutra ponove zvižduci koji su se mogli čuti ranijih godina na proslavi u Kninu. - Jedini zvuk koji će se čuti je pljesak - kazala je Rimac te zamolila sve da "stranački i politički dio ostave po strani jer je sutra Dan pobjede".

>>Paradom tenkova završio spektakularni mimohod u Zagrebu

>>Obljetnica u Kninu: Milanović nije na popisu govornika

Komentara 22

ZI
ziviodrugtito
00:20 05.08.2015.

I kad ste pljackali ovaj narod ste se isto ujedinili u organiziranom kriminalu.

GO
Gomila
05:01 05.08.2015.

gos-Rimac ova crkva izvana izgleda kao tvornica slanih srdela dali arhitekt bio grckog porijekla or Somalie

BU
Bubalamala
08:33 05.08.2015.

Knin je bio samo jedno od bojišta,doduše odlučujuče ali mimohod u glavnom gradu dokazao je oduševljenu Hrvatsku,Knin to ipak nije !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije