Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritike programa

Josipa Rimac: Milanović ne voli svoj narod i na poznaje svoju domovinu

Josipa Rimac
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
06.10.2015.
u 15:42

Demografija je temelj svakog društva i temelj države, poručila je Rimac

Članica Predsjedništva HDZ-a Josipa Rimac i predsjednik HDZ-ova Odbora za financije doc. dr. sc. Tomislav Ćorić na konferenciji za medije kritizirali su planove Vlade Zorana Milanovića ističući kako je riječ o "napadu na povećavanje mirovina i smanjenje poreza".  

˜– Iznenađeni smo činjenicom da su Vladini dužnosnici vrlo paušalno i nelogično stali protiv postupka smanjenja poreza na dodanu vrijednost i povećanja mirovina. Početkom 2012. stopa poreza na dodanu vrijednost iznosila je 23 posto. Ključna mjera ove Vlade bilo je podizanje PDV-na 25 posto, što je trebalo dovesti stabilizacije državnog proračuna i do konsolidacije javnih financija. U četiri godine mandata kroz PDV uvećan za dva postotna vlada građanima je svake godine uzeto 3 milijarde kuna iz džepova. Posljedica povećanja PDV-a su proračunski deficiti na rekordnim razinama i eksplozija javnog duga. Niži PDV nosi smanjenje sive ekonomije, konkurentnu proizvodnju, veću potrošnju građana zbog pada cijena, bolji životni standard te povećanje prihoda u proračunu – kazao je Ćorić.

Ćorić je kazao kako ova Vlada povećanje mirovina smatra „nelogičnim potezom“.

 – Podsjećam, prosječna mirovina je 2 425 kuna. Mogu li umirovljenici normalno živjeti od tolike mirovine? Apsolutno ne! Poticanjem gospodarskog rasta stvorit ćemo prostor za povećanje mirovina. Ako netko ima nešto protiv toga, to je njegov problem – kazao je Ćorić.

Josipa Rimac kazala je kako premijer kritizira HDZ-ov program prema kojem će svako novorođenče dobiti tisuću eura.  

– Što reći o takvom premijeru nego da ne voli svoj narod i na poznaje svoju domovinu. Demografija je temelj svakog društva i temelj države. Ovom i ostalim mjerama Domoljubne koalicije zaustavit ćemo iseljavanje Hrvatske – kazala je Rimac i dodala kako Milanović pokušava biti mađioničar i to loš. Nemojmo zaboraviti sve one poteze koje je ova Vlada napravila – od preseljenja u Zagrebtower, ugovaranja konzultantskih usluga za monetizaciju autocesta, cijene kvadrata za obnovu u poplavljenoj Gunji… Sve su to stavke iz kojih se  mogu financirati i financirat će se ovakve mjere. Demografija je temelj svakog društva i temelj opstojnosti svake države. Način na koji je Milanović slao – i šalje mlade ljude iz Hrvatske – HDZ i Domoljubna koalicija zaustavit će ne samo ovom mjerom nego svim mjerama gospodarskog programa. Nismo zaboravili sve negativne poteze koje je ova Vlada napravila u protekle četiri godine. Milanović pokušava biti mađioničar – to radi loše. Trudi se prikazati nestanak više od 80.000 radnih mjesta kao „pozitivnu statistiku“, a blokirane prikazati kao „bolji život Hrvatske“. Podcjenjuje građane! Ono što je sigurno – građani će prepoznati mjere HDZ-a, pogotovo one koje govore o demografiji i opstanku Hrvata, ali i povratku onih koji su trbuhom za kruhom i zbog Milanovićeve politike napustili Hrvatsku. Građani će to pokazati pokazati 8. studenog na dan izbora!

PREZENTACIJA PDV (1)

>> 'Za opstanak našega naroda neće nam biti teško platiti nijednu cijenu'

Komentara 160

Avatar BratKrešo
BratKrešo
15:50 06.10.2015.

Prije dvije godine pisao sam o tome kako je dug dosegao 62 % BDP-a i kako je to previše. Ali da će biti ovako (113%) previše, nisam ni slutio. A opet, možda i nije previše jer još uvijek ima više od 20 % onih koji bi ove grobare naše budućnosti htjeli na vlasti i iduće 4 godine. (A.Gugo)

NJ
njoj
15:56 06.10.2015.

Od kada je izašao program Domoljubne koalicije na vidjelo, koje kakvi režimski mediji i plaćeni komentatori stvarno ne daju mira. Očito su zabrinuti za izvedivi program HDZ-a jer jedino što im je poznato je fantomski plan 21.

LU
ludvig989
15:55 06.10.2015.

Milanovic je Hrvatsku doveo u najtezu situaciju, jedino kada se u cijelom mandatu za nesto žustro borio bili su Perkovic i Mustac,ali obzirom da je i za to nesposoban i na tom je polju izgubio...Izbore sigurno gubi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije