Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABOR

Leko primio izaslanstvo Šangaja: 'Postoji prostor za jačanje gospodarske suradnje'

Josip Leko
Foto: Sabor
09.10.2015.
u 12:59

Yin Yicui tijekom susreta je istaknula težnju Šangaja da postane ekonomski, financijski, pomorski i obrazovni centar toga dijela svijeta

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko u petak je primio izaslanstvo kineskoga grada Šangaja na čelu s Yin Yicui, predsjedavajućom Stalnog odbora Narodnog kongresa grada Šangaja.

Uz osvrt na udio Šangaja u ukupnom BDP-u Kine, Yicui je tijekom susreta istaknula težnju Šangaja da postane ekonomski, financijski, pomorski i obrazovni centar toga dijela svijeta. Podsjetivši na desetu obljetnicu Sporazuma o partnerstvu Hrvatske i Kine te na 35. obljetnicu bratimljenja grada Šangaja i Zagreba, Leko je uz ocjenu o vrlo dobrim odnosima dviju zemalja iznio i ocjenu o visokom stupnju razumijevanja koji postoji u bilateralnim političkim odnosima. Obje su se strane, međutim, složile kako postoji prostor za produbljivanje i jačanje gospodarske suradnje.

>> Naš je interes europska Srbija i trebamo joj pomoći u tom procesu

Komentara 3

ST
Stipan
14:54 09.10.2015.

Jeli još uvozimo čačkalice iz Kine?

BE
berija
15:17 09.10.2015.

Evo, provjerio sam, Shànghǎi je grad u Kini. To je ona država u koju putuje predsjednica RH. Kako su lijevi komentatoei osuli paljbu po njoj zbog toga, očekujem od istih komentatora drvlje i kamenje po predsjedniku Sabora jer gubi vrijeme s predstavnicima raznih kineskih gradića.

ZD
zdepar
17:30 09.10.2015.

u čije ime bivši predsjednik raspuštenog sabora pregovara ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije