Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEKO U NEW YORKU

'Vrijeme je za značajno intenziviranje gospodarske suradnje s Iranom'

Susret s predsjednikom iranskog parlamenta Alijem Larijanijem
Foto: Sabor
03.09.2015.
u 16:45

Leko je izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorom o iranskom nuklearnom programu

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko održao je bilateralne susrete s čelnicima parlamenta Indonezije, Irana i Albanije na marginama 4. svjetske konferencije predsjednika parlamenata u sjedištu UN-a u New Yorku.

S predsjednikom Zastupničkog doma Republike Indonezije Setyom Novantom Leko je razgovarao o jačanju parlamentarne suradnje i mogućem potpisivanju memoranduma o razumijevanju dvaju parlamenata. Usuglasili su se oko potrebe za jačanjem gospodarske suradnje Hrvatske i Indonezije, osobito u svjetlu potpisanog memoranduma o suradnji između dvije nacionalne gospodarske komore. Dosadašnja suradnja međuparlamentarnih skupina prijateljstva te suradnja na multilateralnom planu ocijenjena je vrlo dobrom, a Novanto je Leku pozvao na sudjelovanje na 6. svjetskoj konferenciji parlamentaraca protiv korupcije, koja se u listopadu održava u gradu Jakarti.

Tijekom susreta s predsjednikom iranskog parlamenta Alijem Larijanijem, Leko je izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorom o iranskom nuklearnom programu. Leko i Larijani su izrazili želju za produbljivanjem parlamentarne suradnje te nastavkom dosadašnje dobre suradnje na razini parlamentarnih odbora i međuparlamentarnih skupina prijateljstva. K tome su se složili u ocjeni kako je vrijeme za značajno intenziviranje gospodarske suradnje dviju zemalja, prilikom čega je Larijani pozvao predsjednika Hrvatskog sabora da na čelu gospodarskog izaslanstva u skorije vrijeme posjeti Teheran.

S Valentinom Leskaj, potpredsjednicom albanskog parlamenta, Leko je razgovarao o unaprjeđenju parlamentarne suradnje te mogućnostima tehničke potpore Sabora u prilagodbi stručnih službi albanskog parlamenta. Zahvalivši na dosadašnjoj dobroj suradnji dviju zemalja, Leskaj je hrvatsku potporu procesu približavanja Albanije Europskoj uniji ocijenila ključnom.

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko boravak u New Yorku završava u četvrtak posjetom hrvatskoj župi sv. Ćirila i Metoda na Manhattanu.

>> Leko: Ponašajmo se odgovorno i državnički. Grabar-Kitarović: Ne dopuštam da mi čitate lekcije!

Komentara 5

SL
_Slavonac_
23:04 03.09.2015.

Jako su svi sdpovci postali aktivni pred izbore, ma tko vas ne zna skupo bi vas platio!! Nemate sanse na izborima!!

MI
miso
21:38 03.09.2015.

Mislim, pa mi nismo ni pola stoljeća unazađani, već i više od toga. Pa Nesvrstani su sve to već imali, a mi to sad otkrivamo. Hr. u stoljeću VII.

DU
Deleted user
23:13 03.09.2015.

Ovi ljevjcari ce upropastiti cijelu zapadnu civilizaciju. Promocija homosexualnih brakova Useljavanje islamista u Europu Davanje prava svima drugima osim onima koji su na svome Nagradjivanje neradnika I promocija socijalnih programa Povecanje poreza za radnicku klasu Ismijavanje I omalozavanje domoljublja Iublja I crkve itd...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije