Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvo zajedničko stajalište

Josip Klemm odgovorio na poziv veterana iz Srbije

josip klemm
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
04.10.2016.
u 13:43

Klemm podsjeća da se zalaže za politiku dijaloga te smatra kako je takav sastanak u idućem razdoblju potreban ponajprije da bi se riješilo pitanje nestalih osoba, ali i zbog novih generacija

Do sastanka predstavnika hrvatskih branitelja i ratnih veterana iz Srbije u budućnosti će sigurno doći nakon što braniteljske udruge utvrde zajedničko stajalište o njegovim temama, pri čemu je najvažnije saznati istinu o nestalima, rekao je danas predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm u povodu poziva iz Srbije za održavanje takvog sastanka.

Zajedničko stajalište

"U idućem razdoblju braniteljske udruge u Hrvatskoj donijet će zajedničko stajalište o tim temama te će do radnog sastanka s predstavnicima veterana iz Srbije sigurno doći. Ali, kako je veteranska scena i u Srbiji raznolika, u vremenu koje slijedi moramo naći adekvatne sugovornike", ističe Klemm u izjavi Hini komentirajući članak u "Večernjem listu" u kojem se navodi da je iz Srbije stigao javni poziv hrvatskim braniteljima za "prijateljski posjet i radni sastanak".

U tekstu se citira izjava tajnika Saveza ratnih veterana Srbije Željka Vukelića da "najveći kredibilitet u rješavanju spornih pitanja imaju upravo ratni veterani, prije nego političari".

Potrebna je politika dijaloga

Klemm podsjeća da se zalaže za politiku dijaloga te smatra kako je takav sastanak u idućem razdoblju potreban ponajprije da bi se riješilo pitanje nestalih osoba, ali i zbog novih generacija, a podršku očekuje i od državnih institucija.

"Ne trebamo se mi voljeti, ali mi smo generacija koja zna loše strane rata i sigurno ne želimo da nove generacije prožive ono što smo mi proživjeli i doživjeli. Nismo za retoriku prijetnji i zveckanja oružjem već politiku dijaloga i rješavanje problema koji su proizašli iz rata te osiguranje mira i dobre budućnosti za naše mlade", poručuje Klemm.

> > Veterani iz Srbije zovu hrvatske branitelje na razgovor

Ključne riječi

Komentara 119

DU
Deleted user
14:25 04.10.2016.

Razgovarati s nekim tko se predstavlja vojnikom republike srpske krajine je davanje legitimiteta toj ilegalnoj tvorevini. Stoga razgovori isključivo na nivou država RH i RS.

Avatar dmitarX
dmitarX
15:05 04.10.2016.

Napišem da nema razgovora s agresorom, a ovaj mi se prijeti sankcijama zbog govora mržnje? Momak, ti si očito zalutao u HR! Sad slobodno briši!

CR
crocro
15:04 04.10.2016.

Kakvi su to veterani ako se radi o agresorskoj vojsci ili pojedincima koji su ušli na teritorij tuđe zemlje, uništavati živote ljudi i imovinu. Čega su oni to veterani? Oni su samo veterani po definiciji jer su ratovali? Ali gdje su ratovali? Nisu oslobađali svoju zemlju od "Hrvatskih agresora", već je suprotno, oni su ratovali u tuđoj zemlji i ne mogu imati moralne snage mjeriti se sa Hrvatskim ratnim veteranima koji su imali zadaću oslobađati svoju zemlju od agresora, tj. upravo od tih osoba koji sebe nazivaju veterani. Da sam ja na njihovom mjestu, ne bih imao moralnu snagu pozivati na sastanak ljude prema kojima sam uperio pušku i pucao, upravljao tenkovima i pucao na te ljude u njihovoj državi čiji sam teritorij želio osvojiti. Ako i za to postoji razlog, to nije vrijeme koje određuju napadači, već će to biti vrijeme kada dođe vrijeme i koje će odrediti napadnuta strana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije