Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ustavno pitanje

Josić političarima: Ne igrajte se s referendumom jer se igrate s vatrom

Tomislav Josić
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/3
19.09.2014.
u 13:31

Referendum se, ako je prikupljen dovoljan broj potpisa i pitanje je ustavno, mora održati. Neki se stavljaju iznad naroda koji je jedini suveren u Hrvatskoj, kaže predsjednik Stožera za obranu Vukovara

Predsjednik Stožera za obranu Vukovara Tomislav Josić poručio je poziciji i opoziciji u Republici Hrvatskoj da se ne igraju referendumom jer se igraju vatrom. Govoreći na konferenciji za novinare Josić je pozvao članove političkih stranaka da se odupru stranačkoj stezi i da podupru referendumske izmjene izbornog zakona.

– Referendum se, ako je prikupljen dovoljan broj potpisa i pitanje je ustavno, mora održati. Neki se stavljaju iznad naroda koji je jedini suveren u Hrvatskoj. Svagdje širom svijeta svakodnevno se održavaju referendumi pa zašto onda ne bi i kod nas da se čuje kakva je volja naroda o nekom pitanju. Pustite narod neka odluči i ono što narod odluči mi ćemo uvijek poštivati, rekao je Josić dodajući kako su zabrane održavanja referenduma direktan udar na demokraciju. Čelnik Stožera nije želio govoriti što mu znače riječi „igrate se s vatrom“ ali je rekao da Stožer podržava održavanje referenduma i da će pomoći koliko je to u njihovoj moći.

>>Desno hrvatska, a lijevo ploča na jezicima i pismu svih pet manjina

>>Stožer za obranu Vukovara: Uklonite dvojezične ploče

Komentara 13

CA
cartman982
16:04 19.09.2014.

ajde josicu ne kaki. pa znamo ciji si placenik. nebitan si.

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
14:46 19.09.2014.

Dvije najveće stranke praktički dogovaraju "ukidanje" referenduma jer se i HDZ priključio SDP-ovcima zbog inicijative "birajmo zastupnike imenom i prezimenom". Višegodišnje ignoriranje volje naroda i zavođenje diktature na "mala vrata" u režiji trenutne vlasti i predsjednika Josipovića - sve to skupa je "igranje vatrom" koje spominje Josić, a posljedično znači izlazak na ulice, "događanje naroda" ne u smislu prosvjeda već rušilačkog nereda jer domaći politikanti su umislili da su nedodirljivi faraoni, slijedi produbljivanje krize i dodatno destabiliziranje zemlje - sve ono što Hrvatskoj nikako ne treba, ali očito je kako vodeći dvojac Milanović-Josipović silom pokušava saviti leđa iziritiranom hrvatskom puku.

DU
Deleted user
13:46 19.09.2014.

Ustavom i Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina, zajamčena je ravnopravna uporaba jezika i pisma manjina AKO MANJINA ČINI NAJMANJE jednu trećinu stanovništva jedinice lokalne uprave. Prema podacima MUP-a - koliki je udio stanovništva raznih manjina KOJI ŽIVE u Vukovaru??? TAKOĐER, ako je kršenje Ustava i Ustavnog zakona - zabraniti ploče na ćiriličnom pismu, kršenje je i dozvoliti obajvu ploča na pismu manjina koje NE ČINE BAREM TREĆINU stanovnika lokalne jedinice. S kojim pravom netko potpiruje vatru, s kojim se pravom nije odmah pristupilo izmjenama i dopunama Ustavnog zakona o pravima manjina? Nego se mjesecima laprda i prepucava - bacanje kosti da bi lopovi mirno mogli rasprodavati Hrvatsku, da bi razne merzel mogle sjediti u "ČASNOM SABORU" FUJ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije