Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon sastanka u ministarstvu zdravlja

Još se ne zna hoće li se izmjene dva ključna zdravstvena zakona doraditi

siniša varga
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
28.07.2015.
u 16:55

Dogovoreno je kako će se formirati tri povjerenstva od kojih će svako raditi na izmjenama posebnih područja zdravstvene skrbi

Predstavnici sindikata, više razlitičitih udruga pacijenata, privatnici u zdravstvu, okupili su se danas u Ministarstvu zdravlja kao radna skupina koja će napraviti nove izmjene Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju i Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Izmjene ta dva ključna zdravstvena zakona ministar zdravlja Siniša Varga nedavno je, podsjetimo, povukao, te najavio njihovu doradu. Hoće li se povučene izmjene samo dorađivati ili će nova radna skupina donijeti u potpunosti nove prijedloge navedenih zakona, na sastanku nije definirano.

Dogovoreno je kako će se formirati tri povjerenstva od kojih će svako raditi na izmjenama posebnih područja zdravstvene skrbi. Tako će jedna skupina raditi na pravima pacijenata, druga će se baviti zdravstvenim sustavom, a treća pravima i obvezama privatnog sektora u zdravstvu.

>> Varga: Transfuziologija ostaje u Zadru

Komentara 3

TH
than
22:50 28.07.2015.

Glavno da su oni pola godine prije izbora dogovorili da ce se osnovati tri povjerenstva. Da nije zalosno, bilo bi smijesno.

UI
Uvijek_iskreno
23:23 28.07.2015.

Pa ne zna se kad je ministar nesposoban.

NV
novo vriijeme
20:31 28.07.2015.

Ovo jasno govori koliko su svi stručni koji u ovome sudjeluju. Prava pacijenata nisu filozovska teorijska disciplina nego svakodnevna praksa i ne mogu se planirati izdvojeno od zdravstvene zaštite kao što se i zakon o privatnoj praksi ne može pisatii bez plana državne zdravstvene zaštite. Ova tri povjerenstva ne mogu raditi odvojeno a Varga upada u sve veće nevolje i sivilo jer se nema snage nametnuti za najznačajnije obračune i sve ide nekako klimavo i sa posebnom pažnjom se kloni diranja u prljave doktoprske interese koji najviše uništavaju zdravstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije