Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Brni

Još jedan požar na Korčuli, munjevitom akcijom obranjene kuće

'kanader za trecu'
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/5
27.07.2015.
u 15:26

-Širenje požara je zaustavljeno, a kuće su spašene. Ovdje je bila ključna dobra procjena i brza reakcija- kazao je pilot Airtractora Denis Smajo

Nakon nekoliko dana primirja vatrena stihija ponovo Korčulom. Posada protupožarnog zrakoplova tikom izviđanja priobalja uočila je požar koji je bio u začetku u mjestu Brna, ali se velikom brzinom počeo širiti prema kućama, priopćeno je iz MORH-a.

Zahvaljujući brzoj reakciji posade požar je lokaliziran za manje od 10 minuta. 

-Požar se širio prema kućama, odmah smo ispustili vodenu bombu iz Airtactora i hitno pozvali dva Canadaira koji su se nalazili u gašenju na Pelješcu i koji su došli za 7 minuta te počeli odmah djelovati tako da je širenje požara zaustavljeno, a kuće su spašene. Ovdje je bila ključna dobra procjena i brza reakcija, gašenje je otežano zbog dima i dalekovoda iz kojih je nakon našeg traženja isključena struja pa je suradnja i koordinacija na svim područjima bila izuzetna- kazao je Denis Smajo, pilot Airtractora.

Drugi Airtractor AT-802 također je na izviđanju uočio požar na području Marčana u Istarskoj županiji te odmah zatražio dolazak još jednog Airtractora, a trenutno se na požarištu nalaze dva Airtractora. Od ostalih aktivnosti zračnih snaga, jedan helikopter Mi-8 MTV sudjelovao je u prijevozu smjene zemaljskih vatrogasaca iz vojarne u Divuljama do Pelješca i nazad, stoji u priopćenju MORH-a.

>>Vatrogasci na Pelješcu: Situacija je dramatična. Već dva dana ne spavamo, ne možemo disati!

>>Vatrogasni zapovjednik: Situacija nije dobra. Ruža Tomašić: Spašavamo imovinu!

Ključne riječi

Komentara 3

ZG
zgblabla
16:14 27.07.2015.

bravo dećki,stvarno kao i večina vatrogasaca pravi ste junaci

Avatar ARENA
ARENA
00:11 28.07.2015.

Sutra će vas majka pohvaliti. Bravo.

ST
stipe123
16:16 27.07.2015.

Srbin zapalio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije