Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kiša opet prijeti

Jesen gromoglasno kuca na vrata. Meteoalarm izdao crveno upozorenje

munje
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/8
31.08.2014.
u 15:25

Najkritičnije će biti oko Karlovca te Rijeke, u Primorju te u Istri

Nekoliko sunčanih dana dalo nas je zavrati da je ljeto živnulo, no sudeći prema prognozama za početak rujna, jesen već gromoglasno kuca na vrata.

Diljem zemlje u ponedjeljak se očekuje pogoršanje vremena uz kišu i pad temperature.

Meteoalarm je za Hrvatsku izdao i upozorenje.

Najkritičnije će biti u oko Karlovca te Rijeke, u Primorju te u Istri za koje je izdano crveno upozorenje. Očekuju se izraženiji pljuskovi s količinom oborine većom od 70 mm te grmljavinom.

Crveno upozorenje znači da je vrijeme potencijalno opasno.

Foto: Meteoalarm

Pretežno, na Jadranu i u istočnoj Slavoniji sutra će biti promjenjivo oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a na Jadranu i u području uz njega mjestimice i jačim grmljavinskim nevremenom. Glavnina kiše, ponegdje obilnija, očekuje se u noći i ujutro na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u zapadnoj unutrašnjosti, a poslijepodne i u noći na utorak u istočnoj Slavoniji i južnoj Dalmaciji.

Vjetar većinom slab, a u sjeverozapadnom području i gorju umjeren i jak sjeverac. Na Jadranu će umjereno i jako jugo okretati na buru, na sjevernom dijelu s olujnim udarima. Temperatura uglavnom od 11 do 16, na većem dijelu Jadrana i u istočnoj Slavoniji od 18 do 25, na južnom Jadranu od 23 do 28°C.

Crveno upozorenje:

  • Karlovac
  • Rijeka, Istra i Primorje

Narančasto upozorenje:

  • Zagreb
  • Knin
  • Gosipić
  • Split

Žuto upozorenje:

  • Dubrovnik
  • Osijek

>>Meteorolozi upozoravaju: Ovo su krajevi kojima prijeti nevrijeme

Komentara 6

DU
Deleted user
17:01 31.08.2014.

Prestanite više plašiti ljude.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
17:46 31.08.2014.

Sveznalice sve znaju, plašit ljude sa kišom, sikirat zdravu pamet, jedino šta neznaju, neznaju pogodit dan kad će past vlada, a biće valjda da je već davno pala, samo nisu obavjestili.....

Avatar Zizou10
Zizou10
17:36 31.08.2014.

plaše zato što je to zapadna propaganda. Kako će te držati pod kontrolom ako ne budeš preplašen i ovisan o njima.. navikni se..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije