Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆEN I SKIPER IZ HRVATSKE

Jedrilica s drogom vrijednom 44 milijuna eura bila usidrena u Zadru

gladius III
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/7
23.05.2015.
u 14:41

Jedrilica Amsterdamer je u čijim posebno prerađenim tankovima je bila skrivena 44 milijuna eura vrijedna droga je do prije nekoliko mjeseci bila usidrena u Zadru

Dvije velike akcije uhićenja koja su se u četvrtak odigrale gotovo istovremeno, jedna u Dubrovniku i Istočnoj Hercegovini pod nazivom Gladius III u kojoj su uhićene 23 osobe povezane sa švercom droge, te druga akcija pod nazivom Maska u kojoj je na jedrilici u španjolskim teritorijalnim vodama na kojoj su se nalazili dvojica Hrvata i dvojica Srba zaplijenjeno čak 1,1 tona vrijednog 44 milijuna eura povezane su.

 Jedan od dvojice uhićenih Hrvata u toj zajedničkoj akciji hrvatske, srbijanske i španjolske policije je 54-godišnji skiper iz Zadra. Koja je bila njegova uloga u svemu tome još se nagađa, no oni koji ga poznaju i koji su čuli informaciju da je o njemu riječ ostali su šokirani, jer ga opisuju kao običnog pomorca, a po stilu života ga, kako kažu, nikada ne bi povezali s dilanjem droge. 

Jedrilica Amsterdamer je u čijim posebno prerađenim tankovima je bila skrivena 44 milijuna eura vrijedna droga je do prije nekoliko mjeseci bila usidrena u Zadru, no prema zadarskim kuloarima, 54-godišnji zadarski skiper je dobio zadatak da tu jedrilicu iz Crne Gore prošle godine preveze na područje Južne Amerike, a nakon povratka u Zadar uslijedio je i poziv da je i vrati.

Policija je obavila i pretres stana Zadranina, izuzela njegovo računalo i mobitel te još neke stvari koje bi im trebale pomoći rasvjetliti eventualnog naručitelja ovog posla. 

>>Drogu iz Crne Gore i BiH dileri čuvali na brodu

Komentara 13

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
16:01 23.05.2015.

ove su fakat ulovili a na drugoj strani proslo 5 tona..ahhahahah

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
17:24 23.05.2015.

Antipoduzetnička klima u Hrvatistanu!!! Ha, ha, ha!!!

EU
eurobanana
20:39 23.05.2015.

Bozo Prka ima na inozemnim racunima preko 100 miljuna eura stednje ...pa ga milicija nije uhvatila ili pratila ..a znaju da Prka nema pokrice za taj novac u Swizi ..ha ha ha milicija hvata krive..zakaj to ne pise VL ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije