Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.02.2015. u 08:30

Ako Prgomet želi ostati u HDZ-u i u njemu graditi karijeru, a najavio je da ga zanima samo liderska pozicija, onda je blog o braniteljima promašen

Zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet opet je izazvao komešanje u svojoj stranci. Njegov blog o prosvjedu branitelja, koje je pozvao da prekinu logorovanje ispred Ministarstva branitelja, dao je dovoljno štofa komentatorima da iznose najrazličitije teorije. Da Drago Prgomet nije zamjenik Tomislava Karamarka i da nije svoj legitimitet dobio izravno od članstva, njegov stav o braniteljima ne bi ni približno pobudio takvu medijsku pozornost. Nije ni prvi ni jedini koji misle da bi branitelji trebali prestati s prosvjedima. Nije tajna da je Prgomet nezadovoljan svojom pozicijom u HDZ-u. Prilično je frustriran zato što je stavljen u zapećak. Koliko god sam imao razumijevanja za Prgometove muke kada se žalio da ga Karamarko ignorira i ne dopušta da sudjeluje u kreiranju stranačke politike, toliko sada teško mogu pronaći “olakotne okolnosti” za pisanje ovako intoniranog bloga.

Ovakva nervozna reakcija inače jobovski strpljivog Prgometa mogla bi se razumjeti samo ako je ovo diskretna najava potpunog razlaza ne samo s Karamarkom nego i s HDZ-om. Prgomet lukavo testira Karamarkovu toleranciju koja je znatno veća u izbornoj godini. Bilo kako čvršće djelovanje vrha HDZ-a prema Prgometu negativno bi odjeknulo u dijelu HDZ-ova članstva, ali i u općoj javnosti. Što se budu više približavali izbori, Prgomet će sve više podgrijavati atmosferu i vaditi mast svom šefu. Manje je bitno hoće li nastaviti s blogovima ili nekom drugom medijskom strategijom. Do razlaza bi moglo doći neposredno prije sastavljanja lista za parlamentarne izbore. U toj igri živaca samo je pitanje hoće li Prgomet otići sam ili će ga Karamarko isključiti. Iako to u ovome trenutku zvuči kao neka kletva, nije posve nemoguće da se Prgometov put ukrsti s trećim putom Ive Josipovića.

Ako, pak, Prgomet želi dugoročno ostati u HDZ-u i u njemu nadograđivati karijeru, a najavio je da ga zanima samo liderska pozicija, onda je blog o braniteljima potpuno promašen. Svima je jasno da vodstvo HDZ-a ne samo da podržava nego da zapravo stoji iza braniteljskih prosvjeda koji očito imaju svoju svrhu prije parlamentarnih izbora kao što su uostalom imali i na predsjedničkim izborima. Pritom je bitno istaknuti da ne podržava samo vodstvo HDZ-a prosvjede nego ih zdušno podupire i većina članstva. Smatraju da branitelji slabe poziciju ionako slabe Milanovićeve vlade. Pogotovo je tu bitan drugi i treći ešalon stranačkih aktivista koji imaju presudnu ulogu u organizaciji unutarstranačkih izbora. Kritikom branitelja Prgomet sigurno nije dobio njihove simpatije. Oni su uvjereni da on zapravo pomaže Vladi.

Zamjenik predsjednika HDZ-a ima još jedan meki trbuh. Nikada ne nastupa u javnosti uime stranke, a kada se oglasi, onda obično kritizira unutarstranačke odnose. HDZ-ovci to ne vole jer preferiraju da se ti “obiteljski problemi” rješavaju u četiri zida. Kritikom prosvjeda Prgomet je dobio vrlo malo simpatija u HDZ-ovu bračkom tijelu, ali je zato pobrao sve laude ovog svijeta ljevičarskih komentatora. Jedna poznata kolumnistica i velika simpatizerka odlazećeg predsjednika Ive Josipovića tako zanosan i nekritički tekst nije valjda napisala još od vremena kada je hvalila samoupravljanje, Tita i Jugoslaviju. Prgomet bi se mogao prevariti ako te pohvale prihvati bez rezerve. Njegov koalicijski kapital velik je samo dok ima podršku HDZ-a. Kada napusti HDZ i izabere neki treći put, mnogi će reći da je zapravo riječ o stranputici, prijeti mu opasnost da se pretvori u neprepoznatljivog političara kakvih u tom centrističkom krugu ima jako puno. Samo je “mali” problem što nemaju dovoljan broj birača.

Komentara 35

DU
Deleted user
10:08 12.02.2015.

Možda bi bilo najbolje da Prgomet pokupi svoje stvarčice i ode na jedno druženje s drugom Ivom i Zokijem, čini se da je u potpunosti zastranio i počeo držati "štangu" ekipi koja je zaglibila u prošlosti s kapama partizankama.

NE
Neo001
09:38 12.02.2015.

Ili si s nama ili nisi ? Od HDZ-a očekujemo da spasi Hrvatsku, da povuče odlučne poteze i napravi reforme i ne može u svojim redovima imati izgubljene na dvije stolice, kao što je prgomet .Ttreba ga gurnuti u pozadinu pa neka razmišlja na koju će stranu

DU
Deleted user
08:48 12.02.2015.

Možda Josipovićev tim zna puno više o dr.Prgometu nego Karamarko? i sada dr. mora vratit i provesti uslugu, kako bi se reklo u ''našem svijetu, dobio je ponudu koju ne može i ne smije odbiti''.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije