Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar vanjskih poslova

Je li Kovač odustao od kandidature za predsjednika HDZ-a? 'Vrlo brzo ću se o tome izjasniti'

Miro Kovač
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/6
30.06.2016.
u 20:06

Na pitanje kada će se izjasniti o svojoj eventualnoj kandidaturi za predsjednika HDZ-a i je li odustao od te kandidature, Kovač je kratko rekao: "Vrlo skoro ću se o tomu izjasniti."

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač danas je na novinarsko pitanje kako komentira stjalište SDP-ovca Joška Klisovića da vlada u tehničkom mandatu ne treba mijenjati hrvatske veleposlanike odgovorio kako je Vlada već donijela odluku o njihovom opozivu.

-Mi očekujemo da u Hrvatskom saboru neki veleposlanici budu opozvani. Znači vlada je već donijela odluku o njihovom opozivu i sada je na saborskom odboru da i opozove veleposlanike i da se ta odluka potvrdi u Hrvatskom saboru," rekao je Kovač. Po njegovim riječimo postoji u hrvatskoj vladi  i nekoliko odluka, prijedloga imenovanja.

-Bilo bi dobro da se taj proces nastavi, da se barem ono što se tiče Sabora odradi jer Hrvatski sabor nije raspušten, on će biti raspušten 15. srpnja- kazao je Kovač.

Na pitanje kada će se izjasniti o svojoj eventualnoj kandidaturi za predsjednika HDZ-a i je li odustao od te kandidature, Kovač je kratko rekao: "Vrlo skoro ću se o tomu izjasniti."

Na upit što misli u velikoj koaliciji između HDZ-a i SDP-a, on je rekao kako trenutačno o tomu ne misli ništa jer su sada izbori za predsjednika stranke nakon kojih će HDZ, po njegovim riječima, krenuti vrlo aktivno u izbornu kampanju. -Želimo na izborima postići pobjednički rezultat-  dodao je.

Kovač je u na zatvorenoj Ljetnjoj školi "Mediteran-Geopolitika i Europske integracije, izazovi i prigode", održao govor o, kako je rekao novinarima, odnosima između Europske unije i Sjeverne Amerike i nužnosti suradnje EU, SAD i Kanade. -Važno je da nastavimo surađivati jer mi smo jedna velika obitelj, dijelimo iste vrijednosti i povezani smo. Sjeverna Amerika je napučena ljudima podrijetlom iz Europe i moramo toga biti svjesni- kazao je Kovač.

>>'Za hrvatsku arbitražni postupak više nije relevantan. Arbitražni sud svojim postupcima narušio je vlastiti ugled'

Komentara 15

RI
rikavac
20:32 30.06.2016.

opet demokracija vlada u Hdz jedan jedan glas,pet kandidata i otpadose 4 i na kraju ce ostat pravo demokratski 1

Avatar maroje.bartolic
maroje.bartolic
23:18 30.06.2016.

Još malo pa ćemo opet u hdz-u imat demokratske izbore po principu jedan čovijek, jedan glas, jedan kandidat.... pa čak je sdp imao 2 kandidata

Avatar mama mia
mama mia
09:47 01.07.2016.

Ovaj gospodin je pravi kandidat on je slika i prilika HDZ-ja i precednica je nešto tako naspomenila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije