Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

51 posto građana misli da Ivo Josipović treba otići iz politike

Istraživanje Dnevnika Nove TV - Ivo Josipović
Foto: Dnevnik.hr
1/3
26.04.2015.
u 19:40

Da se osnivanjem vlastite stranke želi osvetiti Zoranu Milanoviću smatra 6 posto ispitanika

Nakon poraza Ive Josipovića u drugome krugu predsjedničkih izbora, Ipsos Puls je za Novu TV 17. travnja proveo istraživanje o tome koliko ga građana danas podržava te što misle o njegovu povratku u politiku. Ispitan je uzorak od 600 ispitanika. 

Većina građana  –  njih 51 posto, smatra da bi se Josipović trebao povući iz politike. Da karijeru treba nastaviti samostalno, misli manje od petine ispitanih – 19 posto građana. Osam posto anketiranih smatra da Josipović karijeru treba nastaviti unutar SDP-a, dok 5 posto njih smatra da bi se trebao vratiti poslu profesora na fakultetu.

Nastavak političke karijere u Uredu bivšeg Predsjednika za Ivu Josipovića najbolja je opcija po mišljenju 3 posto građana, a da bi trebao raditi nešto drugačije od svega navedenoga smatra 6 posto građana. Čak 8 posto ispitanih ne zna odgovor.

Građani su odgovorili i na pitanje – što misle, koji je glavni razlog zbog kojeg je Ivo Josipović odlučio osnovati vlastitu stranku?

Njih 24 posto smatra da je glavni razloga taj što želi ostati u politici, dok je za 14 posto građana razlog neslaganje i razočarenje SDP-om. Da se osnivanjem vlastite stranke želi osvetiti Zoranu Milanoviću i preoteti glasove SDP-u, smatra 6 posto ispitanih, a 5 posto građana kaže da je očuvanje socijaldemokratskih razloga glavni razlog, a jednak broj njih smatra da je riječ o osobnim interesima i koristi. Da se želi osvetiti SDP-u zbog gubitka izbora, smatra 4 posto ispitanih.

Ego je odgovor za 2 posto građana, a dobar rejting i popularnost odabralo je njih 1 posto. Da je razlog nešto sasvim drugo, smatra 9 posto građana dok ih čak 30 posto kaže kako ne zna odgovor.

>> Ivo Josipović: Osnivam novu stranku!

Komentara 73

Avatar Jasebojim
Jasebojim
19:59 26.04.2015.

Nije li mu burduš mesić ponudio sobu u svom uredu?Mislim da je to pametno prihvatiti budući su oba srpski zetovi imaju podosta zajedničkih tema. A u slobodno vrijeme mogu porazgovarati o tome tko je nanio više štete Hrvatskoj.

DE
debelisef
19:59 26.04.2015.

Trebal je on to prestati i prije neg je pocel

Avatar delminium
delminium
19:53 26.04.2015.

ne ne ne i ne nek ide ivo u politiku pa nek i onako katastrofalna pozicija sdp-a bude još i gora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije