Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASTE BROJ KANDIDATA

Jasna Omejec se ponovno kandidirala u Ustavni sud

Jasna Omejec
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
05.05.2016.
u 17:58

Na još jedan mandat aplicirali su i ustavni suci Snježana Bagić, Duška Šarin i Marko Babić

Broj kandidata za suce Ustavnog suda danas se povećao na 36, a među ostalima na tu se dužnost ponovno kandidirala i sadašnja predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec.

Na još jedan mandat aplicirali su i ustavni suci Snježana BagićDuška Šarin i Marko Babić.

Kandidature su istaknuli i saborski zastupnici Davorin Mlakar (HDZ) te Josip Leko i Ingrid Antičević Marinović (SDP), kao i prvi javni tužitelj RH Željko Olujić, odvjetnik HDZ-a u slučaju Fimi media.

Među kandidiranima je i Pero Kovačević, nekadašnji HSP-ov zastupnik u Hrvatskom saboru i zagrebačkoj gradskoj skupštini, sada pomoćnik predsjednice uprave Zagrebačkog holdinga.

Za ustavnu sutkinju kandidirala se i sutkinja zagrebačkog Općinskog građanskog suda Zorka Ćaćić Zagrajski, javnosti poznata po prijetnji tadašnjem premijeru Zoranu Milanoviću da će ga oglobiti ako nastavi izbjegavati sudske pozive u postupku koji je vodila po tužbi zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića protiv HRT-a za klevetu.

Kandidirao se i odvjetnik Miroslav Šumanović, jedan od kandidata na neformalnoj HDZ-ovoj "početnoj listi" s kojom je ta stranka ušla u pregovore oko imenovanja u Ustavni sud.

Rok za podnošenje kandidatura istječe u ponoć, do kada se kandidati saborskom Odboru za Ustav mogu javiti i poštom.

Odbor će nakon toga utvrditi pravovaljanost kandidatura i Saboru predložiti listu od najmanje deset kandidata za imenovanje isto toliko ustavnih sudaca.

Ustavni suci biraju se dvotrećinskom većinom svih zastupnika u Saboru, odnosno sa 101 glasom.

Komentara 8

Avatar Melankolija
Melankolija
18:07 05.05.2016.

Dok je vas, mafija se nema cega bojati.

DU
Deleted user
20:50 05.05.2016.

Samo ne ona!

Avatar MENSA
MENSA
18:27 05.05.2016.

Ovu vrlu gospođu sam dobro zapamtio jer je svojom stručnošću izazvala prave salve smijeha čak i kod brucoša pravnog fakulteta, kada je svojevremeno ustavni sud proglasio nekakav akt grada Zagreba o naplati kazni za pogrešno parkirana vozila ne ustavnim, a, a ta naša vrla uzdanica prava, gospođa Omejec, je u obrazloženju protumačila da se ta protivustavna Odluka može nesmetano primjenjivati i na dalje....dok se netko ne sjeti....uskladiti je sa Ustavom RH!Ha, ha, ha.....ma prava HDZ-ovka....nema šta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije