Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Omejec Mariću:

'Na Ustavnom sudu od 2012. godine nema predmeta vezanih uz Croatia banku'

Jasna Omejec
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
25.05.2016.
u 07:31

Na pitanje koje joj je postavljeno kao kandidatkinji odgovorila javno kao predsjednica Ustavnog suda

Predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec javno je odgovorila HDZ-ovcu Goranu Mariću na pitanje koje joj je postavio prije tjedan dana na razgovoru koji su članovi Odbora za Ustav vodili s kandidatima za ustavne suce. Marić je tada nju, ali i neke druge kandidate pitao smatraju li prihvatljivim da Ustavni sud više od 15 godina nije odgovorio na ustavnu tužbu dioničara Croatia banke. Omejec je tada rekla da su, koliko zna, svi takvi slučajevi riješeni, a ako nisu, bit će u roku od sedam dana. I sedam dana kasnije Omejec je u javnost uputila odgovor u kojem objašnjava da od 2012. na sudu ne postoji nijedan predmet vezan uz Croatia banku.

– U jednom predmetu bilo je problema s dostavom odluke Ustavnog suda. Međutim, Ustavni sud 4. veljače 2013. zaprimio je podnesak Udruge dioničara Croatia banke u kojem je navedeno da predsjednik udruge Anđelko Jakšić, na čijoj je adresi udruga tada bila registrirana, šest mjeseci živi u New Yorku – objašnjava Omejec u pismu te dodaje kako je sukladno tadašnjoj molbi članova udruge odluku na Ustavnom sudu preuzela njihova ovlaštenica.

– Slobodna sam potvrditi točnost svoje izjave da su svi ustavnosudski predmeti vezani uz Croatia banku riješeni – zaključila je Omejec.

>> Završeni razgovori sa kandidatima: 'Ako treba promijenit ću i broj telefona'

>> Čak 37 kandidata za Ustavni sud

Komentara 3

DU
dubravkai16
08:30 25.05.2016.

Kakve mi to spodobe imamo u Ustavnom sudu niti ne znadu što imaju za rješavati, predmeti na čekanju 15 godina,. Sramota, ako se toliko čeka na odluke Ustavnog suda, onda nam ga zaista niti ne treba. Koja je njihova svrha i zadaća, da ubiru ogromne plače koje ne zaslužuju i ne zarade.

DU
Deleted user
08:38 25.05.2016.

gospođo instalirani ste po partijskoj odanosti hadezeu , i lijepo je čuti da konačno sa hadezeom napuštate pozornicu kao jedna od negativki iz klana hadezea.ta antihrvatska partija zvana hadeze pokušava na vaše mjesto ugurati spodobu kaja je prodavala hrvatski teritorij preko hypo banke austrijancima,i tako u nedogled, dok će biti dijaspore i hadezea blagoslovljeni od crkve i sotone hrvati će gubiti . čudim se mladim generacijama koje sve to promatraju i šute,.....

DU
Deleted user
09:16 25.05.2016.

Mesica za ustavnog suca. Dobit ce ured a mi cemo se rijesiti onih njegovih uhljeba!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije