Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jandroković Milanoviću:

'Neka posluša Treći svijet od Haustora, tada je vjerojatno slušao Nedu Ukraden'

Gordan Jandroković
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
03.09.2015.
u 15:32

HDZ je još jednom pozvao premijera da objavi datum raspuštanja Sabora kako bi predsjednica mogla raspisati izbore

HDZ je još jednom pozvao premijera da objavi datum raspuštanja Sabora kako bi predsjednica mogla raspisati izbore. Premijera Zorana Milanovića optužuju za političko-pravni kaos koji pokušava stvoriti zadnjih nekoliko dana oko teme izbora.

– Čini nam se potpuno nepotrebno da se od te teme pokušava stvoriti ključna i najvažnija tema u političkom smislu danas u Hrvatskoj i kruna te političko-pravne konfuzije koja se događa dogodila se prema našem mišljenju jučer kada je predsjednik Vlade i SDP-a pokušao skinuti odgovornost sa sebe u vezi s datumom održavanja izbora, odnosno raspuštanja Sabora. Naravno da je kao predsjednik SDP-a, najveće stranke u Kukuriku koaliciji, upravo on ključna osoba kada je u pitanju raspuštanje Sabora i naravno da ne može pobjeći od te odgovornosti i prebaciti je na nekoga drugoga – poručio je HDZ-ov Gordan Jandroković na konferenciji za novinare u Saboru. Građani, naglašava, imaju pravo znati kada će biti izbori i nije mu, dodaje, prihvatljiv način na koji Milanović komunicira o izborima.

– On kaže da građanima nije važno kada će izbori biti. Svakome u ovoj zemlji to je važno jer Vlada je ta koja je ključna za daljnji razvoj i napredak Hrvatske i svakome građaninu važno je da ima sposobnu, kvalitetnu i kapacitiranu Vladu. Podcijeniti građane na taj način znak je odsustva političke odgovornosti, snažnog prenaglašenog ega koji u centar svega stavlja samog premijera ne vodeći računa o interesima i dobrobiti društva i građana – tvrdi Jandroković koji naglašava da je HDZ spreman za izbore  – logistički, organizacijski i programski, a priveli su kraju i razgovore s koalicijskim partnerima. Smatra da je nepotrebno i sazivanje izvanredne sjednice Sabora jer nijedna od točaka dnevnog reda nije toliko hitna da nije mogla pričekati početak redovitog rada Sabora.

– I tu smo svjedoci konfuzije koja se namjerno izaziva, predsjednik Vlade jučer kaže da je jedan od razloga i izmjena Zakona o potrošačkom kreditiranju, a on nije na dnevnom redu izvanredne sjednice Sabora. To pokazuje koliko je neozbiljno pristupio tom pitanju, on čak i ne zna koje su točke na dnevnom redu izvanredne sjednice Sabora. Dakle, nikakvog razloga za izvanrednu sjednicu nije bilo osim stvaranja zabune, pokušaja da se u javnosti izazove nemir oko toga kada će biti parlamentarni izbori. To čini Milanović koji se ponaša infantilno, koji nije na razini funkcije koja je najodgovornija u političkoj vlasti, pokušava se zabavljati, biti duhovit, čak citira i stihove, javno se prenavlja, joguni, izaziva. Tu vrstu ponašanja ne možemo objasniti drukčije nego njegovim paničnim strahom od gubitka vlasti i njegovim velikim egom i narcizmom gdje sebe stavlja u prvi plan i smatra da je narod tu zbog njega, a ne on zbog naroda – proziva Jandroković kojemu je, kaže, bilo otužno u srijedu gledati Milanovićevo prešetavanje Splitom.

– Mislili smo da bi bilo zgodno da se zamijenio s Kurbašom pa glumio Dioklecijana jer pojedinim potezima podsjeća na rimske vladare koji su isključivo zabavljali sebe, pri tome uopće ne vodeći računa o narodu koji iznimno teško danas u Hrvatskoj živi – predlaže Jandroković.

Nije mu se svidio način na koji je Milanović pozvao predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka na sučeljavanje, i to stihovima Darka Rundeka i njegove stare grupe Haustor.

– Na toj razini uopće ne želimo komunicirati, a sama poruka je potpuno promašena, Karamarko je u posljednjih tri i nešto godina više puta obišao Hrvatsku, bio je s ljudima i na terenu, pa ta vrsta primjedbe nema smisla, pogotovo kad dolazi od čovjeka koji je pobjegao iz Knina i Sinja, koji se danas boji Vukovara pa zato pokušava ići ranije s izborima. Što reći nego se nasmijati. A što se tiče citata pjesme Haustora, ima jedna pjesma iz ranije faze koja se zove Treći svijet pa bih Milanoviću preporučio da pogleda stihove te pjesme jer sam sasvim siguran da u to vrijeme nije pratio Haustor nego je vjerojatno slušao Nedu Ukraden – zaključuje Jandroković.

Osvrnuo se i na kandidaturu prve potpredsjednice Vlade Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a te ustvrdio kako je ona u prvom redu u funkciji unutarnje politike.

– Njezin dosadašnji rad, političko iskustvo i rezultati nisu dovoljni da bi se kandidirala na tako važnu i prestižnu poziciju, pa ne očekujemo da će polučiti bilo kakve rezultate i smatramo da od toga Hrvatska neće imati nikakve koristi – kaže Gordan Jandroković te dodaje kako HDZ neće imati svog kandidata.

>> Milanović: Neću se miješati u datum izbora, a Karamarko bi mogao izići iz mišje rupe

Komentara 97

KU
Kuburamile
15:57 03.09.2015.

Milance među Hrvate ne smije samo među komšije tamo je omiljen

KU
Kuburamile
15:56 03.09.2015.

Milance se skriva od naroda 4 godine Zna Jandroković koju glazbu Mikance voli Nedu Ujeaden, Ganku Paldun i Sabana kao i prijatelj mu Mesić

JA
Jasamtotalnopoludio
18:30 03.09.2015.

Majko mila koliko debila, mi u Hrvatskoj imamo u politici!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije