Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvarat će ih još

JANAF financirao opremanje dječjeg igrališta u Vukovaru

Dječje igralište
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/4
29.09.2016.
u 15:15

– U Vukovaru se mogu razvijati ne samo mirovinski sustav i živjeti od mirovina nego grad može postati mjesto razvoja ekonomije – rekao je predsjednik Uprave JANAF-a Dragan Kovačević

Predsjednik Uprave JANAF-a Dragan Kovačević i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava otvorili su danas dječje igralište, koje se nalazi u gradskoj četvrti Sajmište u Orahovačkoj ulici, obnovljeno i uređeno sredstvima ove državne tvrtke. Na igralištu su postavljena njihalica, klackalica pony, vrtuljak bez sjedalice, penjalica žirafa, dvorac… kako je rečeno, vrijednost donacije iznosi 124.500 kuna s PDV-om.  

– Kao firmi, JANAF-u je čast i zadovoljstvo da je mogao prikupiti sredstva i pomoći Vukovaru. Postoji puno mjesta kojima je pomoć potrebna, ali je Vukovar najznačajnije mjesto. Vukovar kao grad ima velike potencijale i na dobrom je putu da u skorijoj budućnosti postane ono što je nekada bio i predstavljao.

U Vukovaru se mogu razvijati ne samo mirovinski sustav i živjeti od mirovina nego grad može postati mjesto razvoja ekonomije – rekao je Kovačević. 

Vukovarski gradonačelnik istaknuo je kako gradske vlasti svakodnevno  čine Vukovar boljim te da se rezultati toga rada mogu vidjeti i u samome gradu. – Nekada radimo to sami, a nekada u društvu i uz pomoć prijatelja – rekao je Penava.

Prema riječima vukovarskog dogradonačelnika Marijana Pavličeka, u gradu dječja igrališta postoje na 56 lokacija u gradu od kojih je, kako je rekao, realno prije 2,5 godine 80 posto njih bilo u derutnom stanju. 

– Prošle godine obnovili smo 3 nova igrališta i 3 sanirali. Ove godine uz ovo planiramo otvoriti još 5 novih igrališta i 2 postaviti. I iduće godine u planu nam je postaviti jš 5 igrališta. Tako će do kraja godine oko 40 posto dječjih igrališta biti skoro novo. Godišnje u opremanje dječjih igrališta izdvajamo pola milijuna kuna – rekao je Pavliček. 

>> Muzeju vučedolske kulture vrijedno priznanje

Komentara 1

SD
sdpesticid
16:24 29.09.2016.

koliko ja znam, ljudi iz vukovara odlaze ili su otišli. čija djeca će se igrati, ne znam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije