Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OTVOREN SAM ZA RAZGOVOR S HDZ-OM'

Jambo ponovo u utrci za Metković, a glavni cilj mu je srušiti Most

Stipe Gabrić Jambo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
18.01.2017.
u 17:57

Uvjeren je da ima dobre izglede da još jednom zasjedne na gradonačelničku dužnost.

HSS-ov Stipe Gabrić Jambo u svibnju će se ponovo kandidirati za gradonačelnika Metkovića, a kao glavni cilj ističe rušenje Mosta, stranke koju naziva "sektom i štetočinama".

Gabrić objašnjava kako ga je na kandidaturu ponukala "odbijenica" HDZ-ovaca, kojima je nudio potporu za njihova kandidata Dalibora Milana.

- Ja sam uvijek otvoren za razgovor s HDZ-om. Predložio sam im koaliciju kojom bismo dobili apsolutnu većinu u gradskom vijeću, ali oni su prepotentni i misle da sami mogu pobijediti – kaže Gabrić.

Iako nezadovoljan HDZ-ovom odlukom, najavljuje da će u drugom krugu, ne uspije li sam proći, podržati HDZ-ova kandidata kako bi srušio sadašnju v.d. gradonačelnicu, Mostovu Katarinu Ujdur.

- Ako u drugom krugu budu kandidati Mosta i HDZ-a ja ću mišlju, riječju i djelom podržati HDZ, jer je Most hrpa štetočina. Oni su u Metkoviću radili štetu, onda su svi u jednom autobusu otišli na Markov trg, a ovdje ostavili Katarinu Ujdur da dokrajči Metković. Most je sramota, rade štetu Metkoviću i Hrvatskoj. Oni nemaju svog stava o ničemu, a traže da se mijenja sve osim njih samih – kaže Gabrić.

Uvjeren je da ima dobre izglede da još jednom zasjedne na gradonačelničku dužnost.

- Pobijedio sam pet puta od 1997., a šesti put me je pobijedio Most. Tada sam dobio 3000 glasova, a mislim da ću ovoga puta dobiti i više, dovoljno za pobjedu. Pun sam snage, a ako i izgubim, Most sigurno neće pobijediti – poručuje Gabrić.

O kandidaturi se nije konzultirao u svom HSS-u, a ističe kako to i nije dužan učiniti, jer o sudbini Metkovića ne odlučuje stranka, nego ljudi na terenu

Grmojina reakcija

- Nakon Jambine želje da podrži Dalibora Milana i uđe u koaliciju sa HDZ-om u Metkoviću mnogo toga je jasnije na političkoj pozornici Grada Metkovića. 

Lokalni HDZ u kojem i dalje igru vodi Nikola Oršulić nije nikada prestao surađivati s Jambom. Odbili su iz pragmatičnih razloga predizbornu koaliciju s Jambom, ali iz Milanove izjave u kojoj kažu da respektiraju podršku svih stranaka jasno je da na Jambu ozbiljno računaju posebno nakon izbora. On će im i u kampanji poslužiti da umjesto njih odradi prljavu kampanju protiv Mosta. Sada je i najvećim skepticima jasno da su Jambo i lokalni HDZ u tajnoj koaliciji protiv Mosta - napisao je Grmoja na Facebooku čiji je status prenijela Nataša Božić, novinarka N1 televizije.

>> Stipe Gabrić Jambo se obrušio na Most: 'Ja nisam magla i prevara kao oni'

Komentara 11

IB
ibiza
21:59 18.01.2017.

ajmo Jumbo...

OR
Orkan1
17:31 18.01.2017.

O zemljo otvori se,pa jeli ovo normalno da ovaj dokazani kriminalac ratni profiter i privatizacijski lopov kakav jos nije viđen na ovim prostorima nije jos u zatvoru.Za ovo sto napisah postoji sva dokumentacija u drzavnom odvjetnistvu i on je jos na slobodi.Što je s ovom drzavom Hrvatskom?

Avatar Becarina
Becarina
17:48 18.01.2017.

Narod pa i onaj u Metkovicu Most je samo iznevjerio, mislim da Jambo ima bolje sanse. Zato su Petrov i Grmoja pobjegli u Zagreb, Metkovic bio samo odskocna daska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije