Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužbe za reket

Jakovčić: Tužit ću Lista, ne želim mirno slušati kako me blati

Ivan Jakovčić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/2
25.07.2014.
u 19:59

Ivan Jakovčić, bivši istarski župan, a sada eurozastupnik, priprema tužbu protiv Georga Lista, njemačkog investitora koji ga je na javnoj televiziji optužio za reket na projektu gradnje polo-igrališta kod Motovuna. Policija je otvorila istragu protiv Jakovčića, a neslužbeno se doznaje da sve što zasad imaju jest Listova izjava.

Odvjetnički tim

List tvrdi da ga je Jakovčić tražio da uplati pola milijuna eura na račun tvrtke Branka Curića, tadašnjeg županijskog pročelnika za turizam, a sada novog predstavnika HTZ-a u Milanu, ako želi graditi igralište. Jakovčić pak te optužbe odbacuje i tvrdi da mu se smješta.

– Nemam namjeru putem medija razgovarati s takvim osobama, nego ćemo cijelu priču raspraviti na sudu! Pripremio sam odvjetnički tim koji će zatražiti zadovoljštinu za sve izrečene uvrede i laži. Ne želim više mirno slušati i gledati napade uvijek iz iste kuhinje i da me osobe koje su ispod svakog nivoa dalje blate – rekao nam je Jakovčić.

Očekuje efikasnu istragu, nastavio je, a u jednoj mjeri i zaštitu od DORH-a i MUP-a jer se, po njemu, u ovim otpužbama ne radi samo o njegovom osobnom ugledu. U krugovima bliskim Jakovčiću i IDS-u smatra se da je tajming Listovih optužbi izabran baš sada jer je Curić, kada su plasirane optužbe, izabran za predstavnika HTZ-a u Milanu. Ideesovci smatraju da je to iskorišteno kako bi se zajedno oblatilo Curića i Jakovčića. Na pitanje iz koje to kuhinje dolaze optužbe, Jakovčić kaže da je riječ o “dijelu frustriranih novinara HTV-a povezanih s propalim istarskim političarima koji se ne mogu pomiriti sa činjenicom da je on u politici ostvario sve snove”.

Projekt od 75 milijuna eura

– Okrunio sam to i najvećom životnom željom – izborom u EP! – zaključio je.

U izjavi za HTV, Georg List optužio je IDS-ovce za stopiranje njegova 75 milijuna eura vrijednog projekta. On ga pokušava ostvariti već 12 godina, a navodno je u taj posao već uložio pet milijuna eura. S Jakovčićem se, dok je bio župan, našao jer ga je htio upozoriti s kojim se sve preprekama suočava. Za HTV je rekao kako mu nije palo na pamet uplatiti pola milijuna eura jer je tada već bio platio 300 tisuća eura svjetskim konzultantima za izgradnju igrališta.

Komentara 10

DU
Deleted user
20:15 25.07.2014.

Ne znam koji bi interes bio g. Lista da laže.

RM
rmajet13
20:09 25.07.2014.

Joj,joj,joj,Ivane,živo me interesira da li je u toj kuhinji koju spominješ,i Damir Kajin

Avatar Feniks
Feniks
20:07 25.07.2014.

Jakovčić mi djeluje "jako nevino"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije